Державний податковий університет увійшов у ТОП-200 закладів вищої освіти України

image
12 Червня 2023, 19:26
Поділитися:

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентував щорічний академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2023». 171 місце в ньому посів Державний податковий університет, що в Ірпені.

При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, яка продовжує зазнавати змін, зокрема в результаті впливу пандемії коронавірусу та повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну. На місце закладу вищої освіти в рейтингу вплинув рівень академічної діяльності, науково-видавничої діяльності, наукової роботи, досягнення ЗВО в розрізі 17-ти цілей сталого розвитку ООН, якість представлення та популярність університету в інтернет-просторі тощо.

Перше місце в рейтингу посів Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», друге – Київський національний університет ім. Т. Шевченка, третє – Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна.

Серед кращих закладів вищої освіти України – і Державний податковий університет, що в Ірпені. Він – на 171 місці. Щоправда минулого року у рейтингу він був на 130 місці.

Як стало відомо ITV, pейтинг Webometrics зіграв ключову роль в падінні рейтингу ДПУ, оскільки для рейтингу ЗВО береться рейтинг, який був опублікований у січні поточного року та куди не потрапив Державний податковий університет у зв’язку з тим, що основний домен ЗВО nusta.edu.ua був змінений на dpu.edu.ua, а старий сайт був взагалі відключений без повідомлення про це організації, яка  адмініструє Рейтинг Webometrics.

Джерело: Містоінформ