Державний податковий університет співпрацюватиме з болгарським університетом «Асен Златаров»

image
5 Липня 2023, 19:50
Поділитися:

Державний податковий університет та болгарський університет «Асен Златаров» почали співпрацю. 3 липня відповідний меморандум підписали в. о. проректора ДПУ з наукової роботи Олександра Смірнова та професор, завідувач кафедри економіки та менеджменту болгарського університету Іван Дімітров. Про це повідомляють у ДПУ.

Співпраця двох закладів вищої освіти передбачає стажування українських науковців у болгарському університеті, обмін досвідом та науковими і навчальними матеріалами, спільну розробку та впровадження інноваційних проєктів.

За словами Олександри Смірнової, цей меморандум є важливим кроком у розширенні міжнародної співпраці Державного податкового університету. На згадку про Ірпінь вона подарувала керівництву болгарського університету англомовне видання книги-хроніки Петра Щербини «Битва за Ірпінь».

Варто зазначити, підписання меморандуму відбулося в рамках міжнародної науково-практична конференції «Україна, Болгарія, ЄС: сучасні тенденції розвитку науки, технологій та інновацій», яка зараз проходить у місті Бугас, Болгарія. Державний податковий університет та університет «Асен Златаров» є співорганізаторами конференції. У ній беруть участь 52 учасники з 15 навчальних закладів України, Болгарії, Нідерландів, Польщі, Грузії та Молдови.

Університет «Асен Златаров», що у болгарському місті Бургас, — єдиний у своєму регіону державний університет. Навчальний заклад об’єднує три факультети і три коледжі. Він заснований у 1963 році й названий на честь болгарського хіміка, громадського діяча та письменника Асені Христова Златарова. Наразі в університеті навчається близько чотирьох тисяч студентів.

Джерело: Містоінформ