Державний архів Київської області запускає «Е-архів»

image
18 Грудня 2019, 20:11
Поділитися:

Державний архів Київської області представив новий інформаційний ресурс – проєкт «Е-архів».

Цей проєкт покликаний забезпечити відкритий доступ до цифрових копій документів, оригінали яких зберігаються в державному архіві.

Виконуючи один із основних пріоритетів розвитку архівної справи в Україні – цифровізацію усіх процесів архівної справи та діловодства, обласний архів здійснює сканування архівних документів та довідкового апарату до нього, з цифровими образами яких зараз можна працювати не виходячи з власної домівки.

Реалізація проєкту «Е-архів» розпочалася з представлення архівних документів тих фондів, які користуються найбільшим попитом у користувачів і які можуть бути використані для демографічних, соціально-економічних, генеалогічних досліджень, а також складання власного родоводу.

Зараз користувачі завдяки цьому проєкту можуть ознайомитися з двома контентами:

– цифрові копії «ревізьких казок» Київської губернії за 1795-1858 роки, які є актами персонального обліку податного населення Російської імперії,  що зберігаються в фонді державного архіву «Київська казенна палата» (Ф-280);

– «переписні  листи» Першого загального перепису населення Російської імперії 1897 року по Київській губернії, що зберігаються в фонді «Київська губернська комісія 1-го загального перепису населення у 1897 року» (Ф-384).

На сьогодні в «Е-архів» представлені лише «переписні листи» населення м. Києва, який в 1897 році входив до складу Київської губернії.  До кінця 2019 року планується представити інформацію по населеним пунктах, що входили до складу Київського повіту, а впродовж 2020 року – інформацію по Бердичівському, Васильківському, Звенигородському, Липовецькому, Радомишльському, Сквирському, Таращанському, Уманському, Черкаському та Чигиринському повітах.

З цифровими копіями можна ознайомитися на веб-сайті Державного архіву Київської області в рубриці «Е-архів» за посиланням http://opisi.dako.gov.ua/web/index.php?r=site/cfk.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація