Державна програма єРобота повертає бізнес Київщини до звичного життя

Державна програма єРобота повертає бізнес Київщини до звичного життя
15 Листопада 2022, 18:13
Поділитися:

Малий і середній бізнес – основа економіки країни. Задля його успішного розвитку Уряд запустив грантову програму єРобота. Це можливість отримати фінансову допомогу від держави, яку не потрібно повертати. На отриманий грант можна реалізувати бізнес-ідеї, відкрити власну справу чи вкласти кошти в розвиток уже діючого бізнесу.
Наразі 126 учасників грантової програми в Київській області мають позитивне рішення про отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу від Державного центру зайнятості. Частина переможців вже розпочала свою діяльність за допомогою отриманих коштів.
Так, у с. Софіївська Борщагівка, що в Бучанському районі, розвиває свою діяльність Оксана Бульба. Із 2018 року вона працює директором ТОВ «Фан Фемелі» та є фактичним співвласником бізнесу. ТОВ «Фан Фемелі» надає додаткові освітні послуги для учнів 1-9 класів та є франчайзингом у мережі приватних шкіл ThinkGlobal. Мікрогрант директриса спрямувала на створення нових навчальних та робочих місць і переїзд у нове велике приміщення. Головна мета цього бізнесу – створення якісного педагогічного ком’юніті та інноваційного освітнього середовища для дітей Борщагівської громади.
Ще один приклад успішної реалізації допомоги від держави – в Ірпені. Леонід Сапожніков отримав мікрогрант на розвиток власної справи. ТОВ «Чиста зелень» планує відкриття 4 – 5 ферм із вирощування мікрозелені в Київській області та в м. Київ. Продукцію надалі будуть реалізовувати через мережу супермаркетів, крамниць та ресторанів.
Щоб взяти участь у програмі єРобота, потрібно подати заявку. Це можна зробити за посиланням.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація