Державі повернули землі на території аеропорту “Бориспіль” вартістю близько 76 млн гривень

image
12 Квітня 2023, 18:51
Поділитися:

12 квітня 2023 г. 18:44

Київською обласною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду про повернення державі земельної ділянки на території державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Прокурори довели, що ділянку площею площею 2 га було передано у приватну власність з порушенням вимог земельного законодавства.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, розпорядженням Бориспільської районної державної адміністрації громадянину для ведення особистого селянського господарства у приватну власність відведено 2 га землі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас, як встановили у прокуратурі, ця земельна ділянка знаходиться на території Глибоцької сільської ради, а землі фактично відносяться до категорії земель авіаційного транспорту.

“У зв’язку з цим, вказане рішення щодо відведення спірної ділянки прийнято з порушенням вимог Конституції України та земельного законодавства. Захищаючи порушені інтереси держави, прокуратура заявила позов до суду, який на даний час задоволено”, – зазначили в повідомленні.

Державним реєстратором внесено відомості до державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо реєстрації права власності на земельну ділянку за державою.

Нагадаємо, колегія суддів ВАКС ухвалила вирок та визнала винуватими у зловживанні службовим становищем з тяжкими наслідками колишнього в.о. генерального директора та начальницю однієї зі служб державного підприємства (ДП) “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Обвинувачення стосувалося зловживань при передачі в оренду державного майна за заниженою вартістю.

Читайте: Ексдиректора аеропорту “Бориспіль” Дихне засуджено за зловживання з орендою держмайна

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона