Держава має подбати про фінансування новостворених районів, – Кузьменко

image
21 Липня 2021, 16:15
Поділитися:

21 июля 2021 г. 16:04

Новоствореним районним радам Київщини вистачить фінансування лише до кінця поточного року. У “Європейській солідарності” заявили, що далі про фінансування районів має подбати держава.

Про це KV стало відомо із повідомлення прес-служби “Європейської солідарності”.

За словами голови постійної комісії Київської обласної ради з питань бюджету та фінансів, депутата від “Європейської Солідарності” Руслана Кузьменка, після державної реформи у Київській області були укрупнені райони – їх стало сім.

“Райони були відформатовані державою рік тому, але й досі механізму їх фінансування немає. Зважаючи на те, що кошти від податку на доходи фізичних осіб розділяються на: 60% – громадам, 15% – в область, 25% – в державу, вважаю, що саме держава має подбати про фінансування районів”, – наголошує Кузьменко.

Депутат розповів, що зараз райони живуть за рахунок тих коштів, які перераховані від районних адміністрацій, що ліквідовані, але цього фінансування вистачить максимум до кінця року.

в Телеграм

“На засіданні бюджетної комісії Київської обласної ради ми розглянули звернення керівників районних рад щодо цього питання і вирішили надіслати звернення до Кабінету Міністрів та Верховної ради з проханням врегулювати це питання”, – повідомив депутат.

Нагадаємо, як раніше писала KV, влада обмежила районним радам джерела наповнення бюджетів. Подекуди районам не вистачає коштів на утримання апарату та заробітну платню. На заможнішій Київщині ситуація порівняно краща: сподіваються “протриматися” до кінця року. У владних колах запевняють, що працюють над покращенням фінансового стану, але точні терміни невідомі.

Читайте: Комунальні підприємства, які надають комерційні послуги, повинні приносити кошти в бюджет, – Кузьменко

Фото: пресс-служба “Европейской солидарности”

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона