Депутати погодили виділення коштів для «Київського метрополітену» та «Київпастрансу»

image
10 Вересня 2020, 15:44
Поділитися:

Комунальні транспортні підприємства, які постраждали фінансово внаслідок пандемії коронавірусу та карантинних обмежень, таки отримають допомогу із міського бюджету.

Депутати Київради 61 голосом «за» підтримали рішення про виділення коштів на виплату заробітної платні співробітникам «Київського метрополітену» та «Київпастрансу».

Зокрема, столичний метрополітен одержить із держбюджету 161,8 мільйона гривень для покриття витрат на зарплату співробітникам, також на аналогічні цілі 279,8 мільйона гривень одержить «Київпастранс».

– За час пандемії наші столичні комунальні транспортні підприємства зазнали серйозних збитків. І навіть сьогодні метрополітен не вийшов на попередні показники роботи. Якщо до карантину метро перевозило до 1,5 млн пасажирів у робочий день, то тепер – до 1 млн пасажирів. Зменшилась і кількість пасажиропотоку в «Київпастрансі». Відповідно – впали і доходи підприємств-перевізників. Багатотисячні колективи підприємств потребують нашої підтримки. Люди не можуть працювати без зарплати. А вони ж повинні надавати сервіс киянам і забезпечувати безперебійну роботу громадського транспорту столиці, – наголосив міський очільник Віталій Кличко після завершення голосування.

Виділених коштів, за підрахунками фінансистів, має вистачити до кінця року — відповідно кияни і надалі одержуватимуть якісні послуги транспортних комунальних підприємств.

Нагадаємо, що депутати з другої спроби проголосували за зміни до бюджету.

Євген Лопушинський, фото Бориса Корпусенка

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ