Депутати Київоблради зібрались на сесію для зміни керівництва

image
27 Квітня 2021, 11:18
Поділитися:

27 апреля 2021 г. 11:08

Депутати Київської обласної ради (КОР) скликали на сьогодні, 27 квітня, позачергову сесію. На засіданні планують розглянути питання відставки голови Київської обласної ради Олександра Склярова.

Про це KV повідомили у фракції партії “За Майбутнє”.

За словами депутатів, чинний голова КОР Олександр Скляров уже понад 4 місяці не проводить засідання органу. При цьому, за законом, засідання обласної ради повинно відбуватися не рідше, ніж раз у квартал.

Також зауважують, що уже двічі в КОР реєстрували пропозицію про скликання сесії, однак обидва рази були проігноровані. Тому, згідно з законодавством, депутати мають право скликати сесію без керівництва ради.

в Телеграм

Нагадаємо, як раніше писала KV, 19 квітня представники фракцій “Європейська солідарність” і “За Майбутнє” виступили з вимогою скликання позачергової сесії Київоблради. Відповідне звернення підписали 56 депутатів КОС, в тому числі – представники “Слуги народу”.

“З жовтня минулого року у нас було всього одне засідання, у той час, як в інших областях уже провели по 5-6 сесій. Ви бачите, що навіть майже уся фракція “Слуги народу” підписалася під цими зверненнями, незважаючи на те, що Скляров належить до їхньої ж політсили. Тому що усі розуміють, що так далі продовжуватися не може, облрада просто нічого не робить. Особливо ситуація загострилась після того, як депутати, в тому числі, й від СН, дізналися, що у них за спинами Скляров хоче винести питання про отримання 1,2 млрд грн кредиту, який планували “повісити” на область. Цей безпрєдєл просто треба припинити”, – йдеться на офіційній ФБ сторінці КОО “За Майбутнє”.

На засідання депутати планують винести питання відставки голови Київської обласної ради Олександра Склярова, його заступників Марини Сапожко і Валерія Ксьонзенка, а також обрання нового керівництва органу. Сесія мала розпочатися об 11:00. Однак станом на зараз сесійна зала не відкрита.

Читайте: Парад броварских жен: Наталья Гунько может сменить Александра Склярова на посту спикера Киевоблсовета

Фото: сайт КОС

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона