Депутати хочуть списати деяким українцям борги за комуналку

image
30 Січня 2023, 18:54
Поділитися:

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №8367 про внесення змін до Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію». Його автори пропонують списати борги українцям за житлово-комунальні послуги, що виникли у період активних воєнних дій на територіях, де вони відбувалися. Про це повідомляє видання «Фокус».

Мова йде про такі платежі, як управління багатоквартирним будинком, розподіл і постачання природного газу, електричної енергії, теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення, вивезення ТПВ. 

Нагадаємо, на період воєнного стану та протягом 6 місяців після його завершення заборонено підвищення комунальних тарифів для населення. Також заборонено стягнення з населення боргів за комунальні послуги. 

Це допомагає виживати простим українцям у нелегкі часи війни та пов’язаного з нею безробіття. Але, на думку експертів, у результаті комунальний сектор працює у збиток, а комунальники виживають лише завдяки отриманню дотацій із місцевих бюджетів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама