Депутатка Шлапак просить терміново визначитись із місцями для створення меморіалів пам’яті загиблих військових

image
5 Жовтня 2023, 18:38
Поділитися:

5 жовтня 2023 г. 18:34

Депутатка Київської міськради Алла Шлапак (на фото, ВО “Батьківщина”) під час пленарного засідання підняла тему створення меморіальних комплексів для вшанування пам’яті загиблих захисників та захисниць. За її словами, вже зараз терміново необхідно визначити місце їх розташування у кожному районі столиці.

Як передає кореспондент KВ, про це вона заявила в ході пленарного засідання II сесії IХ скликання Київської міської ради 5 жовтня.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Всіх нас об’єднує бажання вшанувати пам’ять захисників і захисниць, які віддали життя за наше з вами життя, за можливість нам сьогодні сидіти в цій залі. Разом з громадськістю ми просимо надати протокольне доручення Департаменту захисту довкілля і відповідно РДА підібрати в кожному районі місце – сквер, парк, або, можливо це буде нова територія, для організації меморіальних комплексів. Має бути громадський конкурс щодо вигляду цих меморіальних місць”, – зазначила вона.

Шлапак наголосила, що робота має бути проведена терміново в найкоротші терміни, мають бути створені робочі групи щодо визначення загалом 10 місць в кожному районі столиці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Це необхідно, щоб вшанувати пам’ять, створити умови для рідних, аби вони могли вшанувати пам’ять своїх близьких, а ті, хто не зовсім розуміє чи пам’ятає, що таке війна – розуміли і пам’ятали і шанували кожного, хто поклав своє життя заради нашої перемоги”, – підсумувала вона.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, у Київській міській раді відбувся круглий стіл з обговорення стану та перспектив організації надання реабілітаційних послуг для киян-Захисників і Захисниць України та членів їх сімей. Темою обговорення став пошук шляхів взаємодії щодо надання оперативної медичної реабілітації військовим та їхнім родинам.

Читайте: Засідання Київради 05.10.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Фото: скріншот.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона