Депутат Верховної ради Артур Палатний подарував 5 сучасних комп’ютерів першій школі

image
22 Лютого 2019, 14:09
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 22nd, 2019

П’ять сучасних комп’ютерів подарував Артур Палатний першій школі

У четвер, 21 лютого, школярі ЗОШ №1 з нетерпінням чекали на гостя. До них завітав депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний.  Він привіз в дарунок школі сучасні комп’ютери.

Це вже шоста міська школа, яка отримує від депутата такий дарунок. Директор школи Валентина Дем’яненко розповіла, що у їх навчальному закладі функціонував повноцінний комп’ютерний клас з 2003 року:

– В школі навчається 426 учні, середня наповнюваність класів – 30 учнів. Кілька років тому за допомоги департаменту відділу освіти КОДА отримали 5 нових комп’ютерів, і дещо обновили техніку в класі. Але цього нам явно недостатньо, комп’ютерний клас завантажений від першого уроку понеділка до сьомого п’ятниці. Ми дуже вдячні Артуру Леонідовичу за його опіку над міськими школами та за такий подарунок.

Вітаючись із школярами народний обранець зауважив:

– Я дотримуюсь того принципу, що школи у невеличких містах мають бути

Петро Ярмоленко та директор школи Валентина Дем’яненко розповідають Артуру Палатному про успіхи учнів Переяслава

оснащені не гірше ніж у столиці. Українська держава, як ніколи зараз потребує молодих, грамотних спеціалістів, і ви повинні ставити перед собою великі цілі та впевнено торувати до них дорогу. Думаю, що це клас певною мірою стане вам у допомозі.

Начальник відділу освіти Петро Ярмоленко подякував Артуру Палатному не лише за подаровані комп’ютери, а і за допомогу у виділенні державної субвенції в розмірі 5 мільйонів гривень на капітальний ремонт сьомої школи. Він також повідомив, що третя частина президентських стипендіатів Київської області є учнями Переяслава. Народний депутат був приємно здивований такою новиною:

– Мені дуже приємно, що школярі рідного Переяслава займають лідируючі позиції в області. Буду допомагати й надалі, аби ця цифра лише збільшувалась.

Першою новий комп’ютери випробувала першокласниця Настя Товкун

Після вручення дарунків Артур Палатний відповів на кілька запитань журналістів.

– Артуре Леонідовичу, чому ви назвали Переяслав рідним містом?

– У мене бабуся переяславка, батьки до від’їзду довгий час тут жили, і зараз знову повернулись сюди. Тут проживають двоюрідні брати. В шкільні роки, на літніх канікулах, я по кілька місяців жив у бабусі, і катався на велосипеді цими тихими, затишними вуличками. До речі, я як і брати Клички навчався в Переяславському вузі. Тож Переяслав я вважаю по праву рідним містом. І я вважаю за честь, що можу допомогти юним переяславцям.

– То можливо ви на наступні вибори підете кандидатом в депутати від нашого виборчого округу?

– В наступних виборах до Верховної ради я планую йти, як і цього разу за списками партії «УДАР». Проте, Переяславом буду продовжувати опікуватись і надалі.

– Як ви ставитесь до того, що Російська федерація включила вас у санкційний список?

Я пишаюсь тим, що моє ім’я є серед 350 осіб, які включені в той список, це значить, що я все правильно роблю на благо України.

Володимир Набок

Джерело: Вісник Переяславщини