Депутат Обухівської райради від ЄС забирав премії у працівників: його затримали

image
1 Квітня 2021, 14:54
Поділитися:



Вчора, 30 березня, оперативники управління стратегічних розслідувань у Київській області Нацполіції та слідчі обласної поліції викрили одного із заступників Миронівського міського голови під час отримання від підлеглого неправомірної вигоди.

За інформацією Хронік Обухова йдеться про одного з діючих депутатів Обухівської районної ради від “Європейської солідарності”.

Посадовець за певну «винагороду» нараховував максимально завищені премії та надбавки окремим працівникам виконавчого комітету – від 200% до 350 % до щомісячної заробітної плати. Натомість підлеглі віддавали йому частину коштів – від 5 000 до 40 000 грн.

Загалом щомісяця заступник міського голови отримував за свою «щедрість» до 200 000 грн, передають Хроніки Обухова з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службовому кабінеті правоохоронці виявили та вилучили «чорнові» записи із зазначенням даних про отримані кошти, а також 17 000 грн, які були передані як неправомірна вигода.

Вирішується питання про повідомлення посадовцю підозри у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу.

За вимагання та отримання неправомірної вигоди передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська обласна прокуратура.





Source link