Депутат Київради Слончак отримав 300 тис. доларів сумнівного походження, – НАЗК

image
17 Серпня 2023, 18:17
Поділитися:

17 серпня 2023 г. 18:01

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчать про незаконне збагачення співголови фракції “Батьківщина” у Київраді Володимира Слончака (на фото).

Про цеKВ дізналася з повідомлення НАЗК.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як сказано в повідомленні, НАЗК “за результатами моніторингу способу життя депутата Київської міської ради виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про його незаконне збагачення на суму майже 8,5 млн гривень.

Так, згідно з відомостями, зазначеними у його декларації за 2020 рік, він отримав цю суму у подарунок від матері. Однак НАЗК з’ясувало, що розмір її доходів за останні 22 роки не дозволяв накопичити суму коштів для здійснення такого подарунку”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У відповідь на запит Національного агентства жінка “пояснила, що подарована сума залишилась у спадок від її покійного чоловіка (батька депутата), а джерелом походження коштів є доходи від його підприємницької діяльності. До своїх пояснень вона додала нотаріально завірену копію договору про дарування 300 000 доларів США (еквівалент 8 480 380 грн)”.

НАЗК отримало нотаріально завірену довідку, в якій зазначено, що єдиним спадкоємцем є дружина померлого, яка успадкувала об’єкти нерухомого майна свого чоловіка, однак повідомляє, що “відомості про успадкування грошових коштів відсутні. Крім того, у померлого виявилась заборгованість за єдиним внеском для ФОПів на суму 35,5 тисяч гривень”.

“Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові”, – резюмувало НАЗК в релізі й направило матеріали до Національного антикорупційного бюро України “для вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення та здійснення досудового слідства з метою притягнення депутата Київської міської ради до кримінальної відповідальності”.

Йдеться про Володимира Слончака. Він депутат Київради ІХ скликання. Член фракції “ВО “Батьківщина” (співголова цієї фракції), член постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Ексзаступник голови КМДА Віталія Кличка з питань здійснення самоврядних повноважень (будучи головою Наглядової ради “Київміськбуду”, був призначений 12 грудня 2018 року; звільнений 27 квітня 2020 року).

Слончак скандально відомий тим, зокрема, що вночі 26 квітня 2020 року посадовець нібито вдарив поліцейського, який зупинив машину, в якій був чиновник. Було опубліковано відео конфлікту Слончака із патрульними. Потім Слончак казав, що не нападав на поліціянта, а “емоційно відреагував”. Та все ж 27 квітня того року міський голова звільнив Слончака.

Читайте: Невідомі побили заступника Кличка Володимира Слончака

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона