Депутат Київоблради Титикало позбавляє Медведчука свідоцтва адвоката

image
30 Січня 2023, 14:53
Поділитися:

30 січня 2023 г. 14:46

Одіозного політика, кума Путіна Віктора Медведчука хочуть позбавити свідоцтва адвоката України. Відповідну скаргу щодо дисциплінарних проступків адвоката Медведчука спрямували до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва депутати Київоблради Роман Титикало та Ілля Костін. Наразі скарга є відкритою, а скаржники закликають усіх охочих приєднуватися до неї, аби розірвати будь-які зв’язки між Медведчуком та українською адвокатурою.

Про це KВ стало відомо з допису депутата Київоблради від партії “Європейська Солідарність”, адвоката фірми “Титикало та партнери” Романа Титикала у фейсбук.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ви здивуєтесь, але Медведчук досі адвокат України, зі свідоцтвом… Я та мій друг й колега Ілля Костін вирішили очистити ряди адвокатури України від цієї особи та досягти історичної справедливості. Нами подана скарга про позбавлення Медведчука адвокатського свідоцтва”, – написав Роман Титикало.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Під дописом у фейсбук автор розмістив посилання на скаргу. Вона є відкритою для приєднання. Треба лише скачати заяву про приєднання, підписати та направити на адресу яка є у заяві. Автор допису закликає доєднатися до скарги.

Той факт, що Медведчук досі має свідоцтво адвоката, на мою думку, викликаний його сталими дружніми відносинами з керівництвом адвокатського самоврядування. З 1990-х років він мав дотичність до керівництва адвокатури. На мою думку, тому вони і не ініціювали це питання, а замовчували”, – заявив Роман Титикало в коментарі КиївВладі.

Ініціювання цього питання – це, за його словами, не символічний крок, а бажання розірвати будь-які зв’язки між Медведчуком та українською адвокатурою.

“Ми хочемо в першу чергу відрізати будь-які зв’язки Медведчука з українською адвокатурою. Для нас принципово, щоб він не був адвокатом України”, – додав Титикало.

Адвокат також вважає, що скаргу задовільнять, адже Медведчук дискредитує репутацію української адвокатури.

“Я не думаю, що вони відмовлять у задоволенні скарги по суті, ми посилаємося на його останню публікацію в газеті “Известия”, де є явно антиукраїнська позиція Медведчука”, – резюмував він.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, нардепи збирають підписи під зверненням до Стефанчука щодо включення до порядку денного законопроєктів про позбавлення мандатів нардепів від “ОПЗЖ” і депутатів місцевих рад від заборонених партій.

Читайте: В Києві судитимуть директора підприємства за постачання неякісного медичного обладнання до столичних лікарень

Фото: СБУ, фейсбук Романа Титикала

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона