День захисту дітей у Броварах святкуватимуть по-новому | Трибуна

image
22 Травня 2020, 18:49
Поділитися:

Сьогодення диктує нові правила, за якими ми маємо жити. Але вихід завжди є для тих, хто його наполегливо шукає. Цьогорічне святкування Дня захисту дітей відділ культури Броварської міської ради планує провести  в новому форматі – через онлайн-трансляцію.

Карантин вносить свої корективи в життя людей  усього світу. Як і в багатьох інших країнах, в Україні також зачинені музеї, театри й кінозали, скасовані концерти та фестивалі. Пандемія коронавірусу  практично паралізувала культурне життя, але дати святкування тих чи інших свят не змістилися.

День захисту дітей, який відзначають в усьому світі 1 червня, у Броварах зазвичай був доступним, цікавим, креативним, із різними концертними заходами та фестивалями.

«Проте зараз такий час, що ми не можемо розгорнути таке дійство як у минулі роки. Тож наша команда обрала новий формат для цього свята,  щоб охопити певну авдиторію через інтернет», – розповідає начальниця відділу культури Катерина Мелікова.

Ефір, яким заплановано охопити якнайбільше як дорослих, так і дітлахів, відбудеться 1 червня об 11:00 годині  на спеціально створеному Ютуб-каналі.

Запрошені фахівці проведуть онлайн-діалог, до якого приєднаються гості –  батьки/мами міста. У ролі модератора буде співачка та заслужена артистка України Тетяна Піскарьова.

Ефір розділять на три блоки, кожен із яких триватиме одну годину. Між блоками  заплановано годинну технічну  перерву.

Перший блок відбудеться на тему  «Захист найціннішого», другий – «Турбота про найголовніше», і останній – «Любов до найріднішого».

«Турбота про найголовніше – це звичайно ж турбота про дитяче здоров’я. Карантин неабияк підірвав дитячий організм: обмежене перебування на свіжому повітрі, надмірне користування ґаджетами, адже школярі чимало часу проводять за онлайн-навчанням. Тому цей блок спрямований на те, щоб проінформувати батьків, як дитині найменше зашкодити», – розповідає керівниця цього контенту головна спеціалістка Броварського відділу культури Ольга Кунцевська.

Діти звикли, що багато людей ходять у масках, вони знають як правильно мити руки, дотримуватись певних правил, тому друга тема блоку розкриє всі наслідки, які  можуть бути, якщо дитина перехворіє на СОVID-19.

«Багато інформації діти дізнаються з інтернету, тож на часі  виникла нова проблема – «цифрове слабоумство». Це пояснюється браком живого спілкування, – зауважила  Ольга Кунцевська. – Тому наша місія –  донести, які можуть бути основні загрози для дитячого здоров’я».

У рамках онлайн-ефіру запрошені не лише лікарі, а й психолог. Він надасть поради як правильно розмовляти із чадом та чітко і лаконічно доносити батьківську турботу, аби маленька дитина зрозуміла та не боялась, що коли закінчиться карантин і знімеш маску – станеться щось жахливе. Також психолог розповість про те, як правильно вийти з карантину батькам і дітям. Запрошені батьки теж охоплять не менш важливі теми буденності:  як вони переживають карантин, із якими проблемами зіштовхнулись. У спільному діалозі у відкритому ефірі батьки з фахівцями шукатимуть оптимальні варіанти вирішення питань та подолання наслідків.

Цікавинкою онлайн-ефіру стануть смартбокси, наповнення яких охоплюють усі сфери творчості дітей.  Це різні завдання для експериментів, розвивальні вправи та багато іншого.  Розраховані такі коробочки на три вікові категорії: 3-5 років, 6-8 та 9-ть і старші.

Також під час ефіру буде відкритий доступ до різних майстер-класів, де кожен охочий знайде для себе цікаве. Крім цього буде й відеоінструкція, як за призначенням використати наповнення смартбокса.

«Певна кількість таких боксів буде виділена і для малозабезпечених та багатодітних сімей, із якими зв’яжуться наші волонтери аби передати  ось такий маленький сюрприз дитині», – повідомила директорка культурно-інноваційної платформи «ТепЛиця» Олена Танчинець.

Для всіх охочих діток, які хочуть отримати такий презент, потрібно виконати певні правила: відзняти коротке відео на тему: «Що таке батьківська любов?» та закріпити у коментарях.

Усі правила та подробиці можна знайти за ЦИМ  посиланням.

За кілька днів організатори обіцяють оприлюднити посилання, де і відбуватиметься онлайн-трансляція. Знайти його можна у фейсбуці на сторінці «Бровари: культурний простір».

Спеціально для «Трибуни-Броварів» – Сніжана Максимчук

Читайте також:

Броварський відкритий простір «ТепЛиця» – не плагіат «Теплиці» Слов’янська, – Ольга Кунцевська  «ТепЛиця»: на День міста Бровари презентують новий культурно-просвітницький проєктПро наслідки зарплати в «конвертах», ремонт у дитячій лікарні та відмову в створенні КП «ТепЛиця» – підсумки бюджетної комісіїОлена Танчинець стала очільницею «ТепЛиці»

Post Views: 98

Джерело: Трибуна – Бровари