День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

image
14 Лютого 2020, 19:40
Поділитися:

Напередодні 31-річниці виведення радянських військ з Афганістану у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відбувся захід по вшанування Пам’яті та Подвигу воїнів – афганців та відкрито нову виставку «Афганістан – без права на забуття».

Згідно з Указом Президента України від 11.02.2004 року – 15 лютого в Україні відзначається як «День вшанування учасників бойових дій на території інших держав».

На пам’ятному заході були присутні заступник Голови Київської обласної державної адміністрації Володін Василь Геннадійович, виконуючий обов’язки начальника управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Васильонок Сергій Володимирович, заступник Голови Вишгородської районної ради Ганіцька Марина Сергіївна, Новопетрівський сільський голова Старенький Радіон Миколайович, депутати Вишгородської районної ради, ветерани війни в Афганістані, учасники АТО, школярі Новопетрівської ЗОШ №1 та всі небайдужі.

Виступаючі висловили подяку воїнам-афганцям, наголосили, що священною є пам’ять про героїзм та мужність який проявили при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу цінусвоє життя. Подвиги учасників бойових дійце та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі. Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих, схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою. Вічна їм пам’ять. Хвилиною мовчання вшанували загиблих афганців. Київщина заплатила свою ціну в Афганській війніце 132 військових, серед них двоє уродженців Вишгородського району лейтенант Олександр Сенчук з Вишгорода та молодший сержант Анатолій Чайка з Раківки.

Ніхто та ніщо не має бути забутим, аби не забути – треба пам’ятати, а щоб пам’ятати – треба знати. На заході була присутня мати померлого воїнаафганця та учасника АТО Миколи ГолубовськогоВіра Іванівна. Микола Леонідовичза проявлену мужність та героїзм під час війни в Афганістані був нагороджений орденом Червоної Зірки.

Сьогодні багато учасників війни в Афганістані стали добровольцями, що захищають цілісність та незалежність України на її Східному кордоні.

В знак вшанування подвигу та пам’яті воїнів афганців було покладено квіти до Пам’ятного знаку «Могила Невідомого солдату» на території музею.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація