День відкритих дверей

image
3 Лютого 2019, 03:06
Поділитися:

31 січня 2019 року Фастівською міськрайонною філією Київського обласного   центру зайнятості організовано та проведено «День відкритих дверей»,  який відвідали зайняте, незайняте населення та учні Фастівського НВК «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2».

Відвідувачам  надали інформацію про спектр соціальних послуг державної служби зайнятості, різноманітний світ професій та можливість проходження професійної підготовки за направленням служби зайнятості.

У заході взяла участь начальник відділу кадрів філії «Рефрижераторна вагонна компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Наталія Гапон, яка презентувала підприємство, познайомила учнів з його історією, розвитком та діяльністю. Надала детальну інформацію про кількість працюючих, цехи, напрямки роботи, актуальні вакансії, соціальне забезпечення як працюючих, так і ветеранів підприємства, перспективи кар’єрного зростання. Значна увага приділяється дозвіллю та оздоровленню працюючих. Школярам показали слайд-презентацію та фото. Важливий момент у процесі вибору професії – на власні очі побачити робочі процеси, умови праці на різних посадах, устаткування, особливості та характер роботи. Наталія Вікторівна запросила школярів на екскурсію до філії «РВК».

Спеціаліст з профорієнтації Наталія Весела ознайомила учнів з діяльністю відділів філії, напрямками роботи та послугами для клієнтів. Учням наголошено, що перед вибором майбутнього потрібно детально ознайомитися зі світом професій, вивчити і оцінити власні вміння та навички і лише тоді робити рішучий крок до самопізнання та обрання сфери професійної діяльності.

Представлено можливість безкоштовного навчання англійській мові (онлайн) на сайті «Lingva. Skills» та ознайомлено з українським громадським проектом масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus», який стане у пригоді всім, хто прагне закріпити набуті знання шкільної програми та підготуватись до ДПА. Проведено інтерактивні ігри, з метою розкриття власного потенціалу кожного та навчання методикам самопрезентації.

Молодь мала змогу розглянути папки з описами професій, барометр професій  та інформацію про підприємства та організації міста та району, а саме паспорти підприємств.

Школярам представлена платформа «Моя професія: консультаційна мережа», яка надає можливість проходження профорієнтаційного тестування у дистанційному режимі.

Кілька учнів виявили бажання пройти тестування. За результатами опитувальника професійної спрямованості за Е. Клімовим учениця 10 класу Анна Савченко ще раз підтвердила свій намір опанувати професію дизайнера інтер’єру.

По закінченню заходу були підведені підсумки та надані відповіді на запитання.

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua