День тюльпанів: квіти заполонили центр Києва

image
6 Березня 2020, 16:57
Поділитися:

Напередодні Міжнародного жіночого дня у Києві квіти можна купити мало не на кожному кроці. Поліція та комунальники не зважають на таку стихійну торгівлю, бо ж 8-ме березня раз у рік. І, мабуть, тільки на початку весни можна побачити на вулицях міста таку кількість усміхнених людей з оберемками квітів.

Найбільший вибір тюльпанів.  При чому жовті «вісники розлуки» йдуть мало не краще за всі інші кольори, бо ж у моді яскраві тони.  Найдешевше зрізані квіти обійдуться у мегамаркетах . У мережі Ашан за тюльпани продають від 16 грн за штуку. Біля центральних станцій метрополітену така квітка коштуватиме уже 25 гривень.  Троянди подорожчали ще тиждень тому. Якщо наприкінці лютого троянду можна купити за 15-20 гривень, то сьогодні вони підскочили у ціні мінімум на 10 гривень за квітку.

Трендом минулих років є рослини в горщиках.  Гіацинти цінують від 50 грн, помірна ціна пояснюється сильним специфічним запахом. Горщики сортових дрібненьких нарцисів коштують від 100 гривеь. А от «вічноквітучі» орхідеї, навпаки, перед святом потрапляють під різноманітні акції і їх можна придбати дешевше, ніж завжди.

Фото Олексія ІВАНОВА

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ