День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

image
24 Червня 2019, 10:59
Поділитися:

22 червня – день національної скорботи, бо ми віддаємо данину пам’яті загиблим під час найбільшого в історії людства збройного конфлікту.

22 червня 41 року розпочався найкривавіший період в історії Другої світової війни. Ця війна завдала нашому народові страшних та непоправних втрат – забрала життя мільйонів українців, частково або повністю зруйнувала багато міст і сіл.

Біля Меморіалу Слави, що у м. Сквира зібралися члени районної громадської організації ветеранів війни, праці і ЗС на чолі з головою ради ветеранів М.І.Шевчуком. У заході брали участь заступник голови райдержадміністрації І.О.Петрусевич, керівник апарату РДА В.Л.Салтанюк, голова районної ради В.В.Гриша, заступник голови райради О.Г.Грищенко та представники районних ЗМІ.

«Гіркі спогади про те лихоліття не полишають нас. Вони передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління. Я глибоко переконаний, що ні ми, ні наші діти ніколи не забудемо про жертви Українського народу, який зробив неоціненний внесок у розгром нацизму як державної машини і як ідеології. Бо в роки Другої світової загинуло, приблизно 10 мільйонів українців. Вони полягли заради майбутнього людства.

Вічна слава і вічна пошана кожному, хто ціною життя відстояв право на свободу і незалежність нашої держави.»- сказав Микола Іванович.

Хвилиною Мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни.

Траурний вінок і живі квіти присутні поклали до Вічного Вогню Меморіалу Слави.

Потім делегація прибула на Алею Героїв, що біля районного Будинку культури.

Квіти лягли до стели з прізвищами сквирян – Героїв Радянського Союзу, кавалерів Орденів Слави тощо.

Джерело: Сквира.info