День психічно хворих, або Що святкують на пам’ять про Валентина | Трибуна

image
14 Лютого 2020, 09:27
Поділитися:

День святого Валентина став популярним в Україні після початку 2000-х. Відомо, що свято закоханих 14 лютого має західне походження. Але коли воно виникло і як його відзначають сьогодні в різних країнах світу? Розбираємось разом із Tokar.ua.

Вважають, що День святого Валентина в християнські часи замінив собою язичницьке свято на честь бога Фавна, яке святкували 14 або 15 лютого. За іншою легендою, саме 14 лютого починали паруватися птахи. Люди вважали, що всі стосунки, які починалися цього дня, були приреченими на щастя. Свято стало популярним лиш із 15-го століття.

Цікаво, що в Римо-католицькій церкві Валентин вважається покровителем людей, що страждають на психічні захворювання.  Християни західного обряду 14 лютого святкують головно день вагоміших у своїй релігії постатей – Кирила і Мефодія.

Сьогодні святкування Дня закоханих відбувається по-різному. В Британії вважали, що перший чоловік, якого зустрічала дівчина 14 лютого, неодмінно мав стати її коханим. У відповідь дівчата зробили «хід конем»: цього дня гуляли із зав’язаними очима.

Читайте також: Вечір музики та поезії на День святого Валентина

В Італії день називають «солодким» і дарують ласощі. Тим часом у Франції на День закоханих прийнято презентувати своїй половинці ювелірні прикраси. А в Данії, де вміють рахувати гроші, дарують засушені квіти.

У Німеччині Валентин так само є покровителем психічно хворих. Тому всі лікарні прикрашають червоними стрічками, після чого йдуть на роботу. Поляки ж їдуть до міста Познань, де, за легендою, є мощі одного з багатьох святих Валентинів, а також ікона, що допомагає знайти кохання.

У Японії 14 лютого жінки дарують чоловікам шоколад, який приготували своїми руками. А японські чоловіки мають час на роздуми і відповідають на залицяння аж 14 березня – у так званий «білий день». Тоді ж дівчата отримують у подарунок білий шоколад і цукерки.

Читайте також:

На День святого Валентина броварський РАЦС працюватиме до ночі
2019: Як відзначали в Броварах День усіх закоханих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари