День Перемоги – День Слави, пам’яті, скорботи

image
10 Травня 2019, 11:23
Поділитися:

9 травня на Меморіалі Слави, що у м.Сквира відбувся урочистий мітинг-реквієм «День Слави, пам’яті, скорботи» з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Більше семи десятиліть минуло від того незабутнього травня 1945 року, а сьогодні величезний подвиг захисників і визволителів Вітчизни символізує тріумф справедливості, залишається невичерпним джерелом патріотизму та незалежної віри у свої сили. Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі,відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл. Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг.

Усіх, хто кував Перемогу і загинув за наш народ, за всю Україну і тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня присутні Хвилиною Мовчання.

З вітальним словом до сивочолих ветеранів звернулися голова райдержадміністрації В.В. Галюк, голова районної ради В.В. Гриша, міський голова В.А. Скочко, голова районної організації ветеранів війни і ЗС М.І. Шевчук, районний військовий комісар Ю.П. Волинець.

Зокрема, Василь Васильович Галюк у своєму виступі зазначив: ” Низько схиляємо голови і віддаємо шану кожному Українському героєві, що в час воєнного лихоліття боровся за визволення рідної землі від тоталітарних загарбників. Пам’ять про кожного воїна, кожну жертву і кожного рятівника України є і буде для нашого народу вічною і нероздільною.

День Перемоги слугуватимуть гуртуванню та єднанню української нації у боротьбі з агресором, який зазіхає на нашу землю і нашу незалежність та додасть усім нам наснаги, мудрості, наполегливості на шляху до миру і кращого майбутнього, адже сила духу наших українських воїнів, підсилена героїчними прикладами звитяги борців за незалежність нашої держави.”

 

Голова районної ради В.В. Гриша привітав присутніх з Днем Перемоги від депутата Верховної ради України В.І.Гудзенка і передав голові районної організації ветеранів війни і ЗС М.І. Шевчуку грошову допомогу від народного обранця.

У знак глибокої пошани, світлої пам’яті керівники району і міста, а також громадськість поклали квіти і гірлянди пам’яті до палаючого Вічного Вогню Меморіалу Слави.

Панахиду за загиблими провів благочинний Сквирського району Віктор Скакевич. Вічний Вогонь незгасимо горить дні і ночі. Це вогонь пам’яті живих про загиблих, вогонь пам’яті серця.

Військові Білоцерківського гарнізону салютували на честь Дня Перемоги залпами зі стрілецької зброї.

На закінчення мітингу виконавці дитячої Школи мистецтв виконали «Ми за мир»

А по завершенню заходу ветерани Другої світової війни, разом з керівництвом району і міста вшанували пам’ять розстріляних фашистами під час окупації, мирних жителів нашого міста біля пам`ятника жертвам Голокосту під час Другої світової війни на єврейському кладовищі (вул. Київська,44 , м.Сквира).

Джерело: Сквира.info