День Незалежності-2019: як це було в Броварах. ФОТО

image
25 Серпня 2019, 21:17
Поділитися:

День Незалежності в Броварах відбувся у форматі сімейного свята: майже усі заходи були розраховані саме на сім’ї з дітьми. Так,  діти взяли участь у квесті та привітали Україну біля «вільного мікрофону», вчилися на майстер-класах танцювати народні танці та плести ляльку-мотанку, а також разом із  дорослими долучилися до флешмобу. Завершив святковий вечір хед-лайнер свята – оркестр «ELECTRIC SOUND ORCHESTRA».

Організував свято для броварчан та гостей міста відділ культури, який цього року змінив звичний формат, коли на День Незалежності  виступали переважно народні колективи.  Майже усі заходи були розраховані на сім’ї з дітьми або саме на дітей: від спортивних до пізнавальних. Фактично весь концерт складався з виступів маленьких артистів, які дивували публіку своїми талантами.

Локація, яка користувалася шаленим попитом протягом святкування, була присвячена тренінгу «Принципи надання першої медичної допомоги», який проводив інструктор місцевого відділення «Червоного хреста». Декілька годин поспіль біля цієї локації дорослі та малеча безперервно ставили запитання інструктору та відповідали на його питання. Помітно, що тема для багатьох маловідома та цікава.

Міські бібліотеки – доросла та дитяча  – підготували тематичні виставки, біля яких також було багато дорослих і дітей. Цей куточок став однією з локацій квесту, де відповідали на запитання.

З ранку до вечора працювала «територія добра» – благодійний ярмарок, організований БФ «Інна». Майстрині хед-мейду продавали свої вироби, а частину  виручених коштів віддавали на допомогу онкохворим містянам. Цього разу вдалося зібрати 8 752 грн, за що фонд дякує усім учасникам.

О 16-00 розпочався майстер-клас із народних танців. Учасники поділилися на дві групи та вчились виконувати танцювальні рухи.

Одночасно з цим біля сцени стартували майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та інших поробок. Цільова  аудиторія  на цьому заході – діти.

Центральним дійством святкування Дня Незалежності  був квест для дітей «Україна багатогранна», за умовами якого необхідно було знайти 7 локацій, позначених прапором України, відповісти на питання, отримати частину пазлу та скласти з них слово. Закінчення квесту мало відбутися на «мушлі» біля «вільного мікрофону: охочі  піднімалися на сцену на вітали Україну. Привітання з днем народження від юних броварчан Україна приймала декілька годин поспіль. Хтось читав власні вірші, хтось озвучував традиційні привітання з побажаннями мирного неба. Загалом, фантазії охочим не бракувало.

Деякі, правда, дещо соромилися говорити в мікрофон.

Біля головної сцени о 17-00 почався «сімейний флешмоб»: батьки з дітьми різного віку розділилися на декілька груп (рядочків), отримали стрічки у кольорах національного прапору та виконували рухи за  командою  ведучих.

Ведучі свята не давали нудьгувати публіці протягом багатьох годин.

Далі почалася концертна програма, в якій юні таланти Броварів співали та танцювали, чим викликали  захоплення публіки.

Одночасно у «спортивній зоні» свята відбувалися показові тренування. Зокрема, учасники групи з гімнастики «Хаду» провели свій майстер-клас.

Поряд на галявині відбувався майстер-клас із йоги.

На спеціальній локації «Міні-футбік» від клубу «Футбік» проводилися тренування для зовсім юних футболістів. Локація користувалася успіхом не лише у хлопчиків, а і дівчаток, і протягом дня була заповненою.

Декілька годин поспіль виступала місцева студія Воркауту. Весь цей час публіка лише додавалася, аплодуючи спортсменам, які демонстрували  складні трюки, та підбадьорюючи в ті моменти, коли щось не вдавалося. Виступ студії тривав до сутінок.

О 20-00 стартував виступ оркестру «ELECTRIC SOUND ORCHESTRA», який виконав у джазовій обробці пісні сучасних українських  композиторів, зокрема, Володимира Івасюка, Олександра Пономарева та інших. Позаяк така подія, як виступ оркестру в центральному парку Броварів була  вперше, публіка в захопленні  аплодувала і кричала «браво».

Завершилося свято дискотекою «UKRAINIAN DANCE STYLE».

Зауважимо, що святковий настрій протягом дня створювали і містяни, частина з яких прийшла на свято у вишиванках. У національній сорочці були від наймолодших до найстарших.

Частина прийшла у вишиванках усією сім’єю.

Атмосферне фото свята

Вечір

Одним словом, свято вдалося. З  Днем Незалежності тебе, Україно!

Ангеліна Козлова

 Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари