День міста Сквира – Сквира.info

image
10 Вересня 2019, 09:50
Поділитися:

7 вересня сквиряни і гості м. Сквира відзначали День міста.

Адже перша документальна згадка про Сквиру міститься в грамоті князя Володимира Ольгердовича від 1390 року.

З нагоди дня міста Сквира за підтримки ТОВ «Грона» було проведено турнір з футболу серед юнаків 2011-2012 р.н. (6+1) «Skvyra children cup-2019» на міському стадіоні «Колос».

Участь приймало 5 команд, які по круговій системі боролись за чемпіонство. В підсумку після низки хороших силових та еміційних матчів команди посіли такі місця:

V місце – ДЮСШ «Любомир» смт.Ставище;

IV місце – ФК «Оріон-2» м.Сквира;

III місце – ФК «Оріон-1» м.Сквира;

ІІ місце – ДЮСШ «Колос» м.Фастів

І місце – «Арсенал» м.Біла Церква

З вітальним словом до учасників звернувся міський голова міста Сквира Валерій Анатолійович Скочко і разом з представником ТОВ «Грона» Мишаковим Віталієм Сергійовичем кожному з учасників було вручено пам‘ятні медалі, а призерам – медалі відповідного ступеня та кубки.

Кращі гравці були нагородженні статуетками.

У відзначенні Дня міста взяв участь голова Київської обласної державної адміністрації М.К.Бно-Айріян.

Михайло Каренович Бно-Айріян, разом з виконуючою обов’язки голови райдержадміністрації О.В.Славінською та міським головою В.А.Скочком ознайомився з кулінарними витворами учнів ДНЗ «Сквирське ВПУ» та виставкою-дегустацією ТМ «Сквирянка».

Святкування розпочалося виступами фольклорних колективів міста і концертом юних талантів Сквирщини.

Потім відбувся гала-концерт переможців V Відкритого молодіжного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «Шамраївські зорі-2019» та церемонія нагородження. Голова журі, заслужена артистка України Астрая і очільник області М.К. Бно-Айріян вручили нагороди переможцям фестивалю-конкурсу «Шамраївські зорі-2019».

Хлібом і сіллю привітав голову Київської облдержадміністрації М.К. Бно-Айріяна Сквирський міський голова В.А.Скочко. Валерій Анатолійович, від усіх жителів міста вручив Михайлу Кареновичу сувенірний герб Сквири. В свою чергу М.К.Бно-Айріян поділився враженнями від нашого міста і пообіцяв пропонувати всім відвідати Сквиру з туристичною метою і для відпочинку.

Офіційна частина свята розпочалася виступом оркестру Головного управління Національної поліції України у Київській областй. Деригент – Заслужений діяч мистецтв України Віктор Губенко.

 

Слава вітань на адресу жителів міста і міського голови В.А.Скочка лунали з уст виконуючої обов’язки голови райдержадміністрації О.В.Славінської. Серед подарунків Валерію Анатолійовичу

– була свята ікона. Оксана Вікторівна привітала й Шамраївську сільську голову В.П.Левіцьку і подарувала їй буклет зі світлинами минулорічного IV Відкритого молодіжного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «Шамраївські зорі».

Голова районної ради В.В.Гриша відзначив нагородами кращих працівників підприємств і закладів міста Сквира.

Помічник-консультант депутата Київської облради Леоніда Петровича Глиняного – Т.Г.Власюк привітала жителів міста зі святом і вручила подарунки і нагороди відділу освіти РДА і трударям, які своєю працею внесли суттєвий вклад у розвиток м.Сквира.

Рішенням виконавчого комітету Сквирської міської ради – звання «Почесний житель міста Сквира» присвоєне завідуючій відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства району Л.Т.Тепловій. Нагороди отримали кращі підприємства і працівники м.Сквира.

Відбувся конкурс Міні-міс ТМ «Сквирянка», на якому перемогу отримала Анна Левенчук.

Святкування завершив вокальний виступ спеціального гостя – Василя Бондарчука.

Джерело: Сквира.info