День кота: у київському центрі «швидкої допомоги» розповіли про Настю та Марселя

image
8 Серпня 2020, 08:58
Поділитися:

У календарі «святкових» дат практично щомісяця зазначений «День кота».  8 серпня Міжнародний фонд захисту тварин «Animal Welfart» пропонує вшановувати не лише домашніх чотирилапих, а і як акт уваги до безпритульних котів і кішок.

У  київському центрі швидкої допомоги розповіли про трьох підопічних, яких забрали із вулиці.

-У нас знайшли прихисток три безпритульних коти, скривджених людьми. В Бориса стріляли, Настю викинули на вулицю і її підібрали ледь живою, Марселя знайшли побитим. Усіх трьох довелося лікувати, виходжувати. Тепер вони живуть у Центрі під наглядом медиків – нагодовані та доглянуті. І самі не залишаються у боргу – зустрічають нас кожного дня привітним помахуванням хвоста та лагідним муркотінням, вносячи у буденність нотку доброго настрою, – розповіли у КНП «Центр ЕМД та МК міста Києва».

Медики, які щодня рятують життя киянам, просять мешканців столиці дбати не лише про своїх улюбленців, а й звернути увагу і на тих, хто залишається на вулиці.

До слова, у Києві чимало організацій дбають про бездомних котів. У 2017 році хвостаті навіть були  визнані  частиною екосистеми Києва.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ