День Конституції України в Ірпені: афіша святкових заходів

image
24 Червня 2019, 11:47
Поділитися:

До відзначення 23-ої річниці створення Конституції в Ірпені готують провести багато заходів. Святкування буде проведено 2 дні поспіль: 27 і 28 червня. Але відпочивати в ці дні будуть не всі: поліція, рятувальники і медики будуть нести чергування в посиленому режимі роботи під час святкових акцій.

27 червня на Центральній площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку о 15:00 відбудуться урочистості до Дня Конституції України.

28 червня в парку “Незнайка” пройдуть надзвичайно цікаві заходи:

16:30 – 21:00 – святковий концерт “Моя Україно”

16:30 концертна програма за участю місцевих
творчих колективів

19:00 – виступ Заслуженого академічного
симфонічного оркестру Українського радіо

20:00 виступ Київського академічного
муніципального духовного оркестру

Історична довідка. Цьогоріч дата святкування Дня  Конституції України припадає на п’ятницю, що дозволить українцям відпочивати три дні поспіль. Свято встановили на честь прийняття Конституції – основного документу вищої юридичної сили в країні. Цей документ змінив Конституцію Української Радянської Соціалістичної Республіки, котру використовували до 1996 року. Верховна рада України прийняла Конституцію в 1996 році, о 9:20 ранку, після ночі безперервної роботи. Сталося це через п’ять років після того, як Україна отримала статус незалежної держави. Україна стала останньою країною колишнього СРСР, яка прийняла власну конституцію.

Читайте також: Ірпінь запрошує на святкування Дня молоді

Джерело: Правда Ірпеня