День Конституції у столиці: повна програма заходів

image
28 Червня 2019, 09:49
Поділитися:

До 23-ї річниці Конституції України для киян та гостей міста підготували насичену програму.  Заплановано покладання квітів, проведення фотовиставок, показ науково-пізнавальних фільмів, концерти і навіть легкоатлетичний пробіг!

Традиційно на День Конституції  відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника гетьману Пилипу Орлику, а також планується покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків видатним історичним діячам українського державотворення в усіх районах Києва.

 VI легкоатлетичний пробіг «Україна – моя рідна країна»

Сьогодні вранці є нагода взяти участь у VI легкоатлетичному пробізі «Україна – моя рідна країна».  Дистанції: 4км.  Переможці пробігу в кожній категорії, а також за гендерною рівністю нагороджуються нагородною атрибутикою відділу у справах молоді та спорту Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації. Перші 500 учасників отримають пам’ятні медалі фінішера VI легкоатлетичного пробігу «Україна – моя рідна країна».

Коли: з 8:00

Де: Голосіївський парк імені Максима Рильського, Голосіївський просп., 87

Подія для незламних: Звитяга нескорених 

Комплексні спортивні змагання для ветеранів бойових дій, які отримали фізичні травми різного ступеню складності! Киян запрошують прийти і підтримати Нескорених. Відбудуться змаганнях зі штовхання ядра, веслування, пауерліфтингу та інших.

Коли:  з 11:00 по 20:00

Де: Маріїнський парк

Вхід вільний 

День Конституції України в Музеї 

Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові запрошує всіх бажаючих взяти участь у козацькому квесті.  Також можна буде насолодитися святковою концертною програмою. 

Коли: о 15:00

Де:Національний музей народної архітектури та побуту України, вул. Академіка Тронька

Вхід на територію музею: для дорослих – 50 грн. Пільгові категорії (діти 10-17 р., студенти, пенсіонери) – 30 грн. Для дітей 7-9 років – 15 грн. Діти до 7 років – безкоштовно.

 Родинний фестиваль «Свій до свого по своє». 

Головною метою проекту є популяризація українських звичаїв і обрядів, підтримання народних традицій. На відвідувачів чекатимуть: ярмарок, розваги для всієї родини, виступи артистів, майстер-класи, лекції, аніматори, аквагрим, лаунж-зона, фудкорт та багато іншого.

Коли: 10:00 28 червня – 22:00 29 червня.
Де: Контрактова площа.
Вхід вільний.

 Концерт на Банковій

Історичний клуб «Холодний Яр» та Національна спілка письменників України запрошують киян і гостей столиці на мистецький захід під назвою «Концерт на Банковій». Під час концерту презентують книжки про Українську революцію. Участь у дійстві братимуть співачка з Харкова Люцина Хворост, заслужені артисти України Тарас Силенко і Кирило Стеценко, автори-виконавці Неля Франчук, Анатолій Сухий, Гриць Лук’яненко, Валерій Мартишко, Володимир Самайда, поетеса Олена О’Лір, заслужений діяч мистецтв Володимир Гонський, заслужений діяч естрадного мистецтва України Василь Панченко та інші.

Коли:  о 17.00

Де: на ґанку Будинку письменників, вул. Банкова, 2

Вхід вільний

Окрім того, до Дня Конституції 20 червня відкрилася фотовиставка у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця», яка працюватиме до 2 липня.

У центральних міських та районних бібліотеках стартував цикл заходів, спрямованих на поширення знань про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання громадської свідомості та поваги до Основного Закону України, роз’яснення значення норм Конституції України, зокрема, щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору. Триватимуть заходи до 30 червня.

На Майдані Незалежності (навколо Монументу Незалежності) з 24 червня до 20 серпня триватиме виставковий проект «Століття незламних».

Із 26 до 30 червня триватимуть покази науково-пізнавальних фільмів «Історія прав людини», «Молодь за права людини» у дитячих спеціалізованих кінотеатрах «Старт», «Факел», «Промінь».

Також цього місяця триває виставка архівних документів «До Дня Конституції України» у читальній залі Державного архіву м. Києва.

У місцях проведення святкових заходів забезпечать охорону громадського порядку і безпеку дорожнього руху, чергування бригад екстреної (швидкої) допомоги.

На час підготовки та проведення заходів у разі необхідності можливі обмеження руху транспорту, а також зміни у роботі міського пасажирського транспорту, про що буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, Конституцію – Основний Закон України прийнято на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року.

 

 

Вхід вільний

 

 

 

 

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ