День Конституції у Броварах – програма заходів

image
21 Червня 2019, 11:05
Поділитися:

Щороку 28 червня Україна святкує День Конституції. Це єдине українське державне свято, закріплене в самій Конституції. Це свято дозволить українцям відпочивати три дні – 28, 29 та 30 червня, а напередодні Дня Конституції, 27 червня, робочий день буде коротший на годину. На сайті Броварської міськради оприлюднено програму заходів, запланованих у святкові вихідні дні.

З нагоди святкування 23-ї річниці Конституції України, з 22 по 30 червня у Броварському краєзнавчому музеї представлять оглядові та тематичні екскурсії.

27 червня, у першій половині дня, відбудеться низка заходів:

09:00 –  на майданчику біля міськвиконкому по вулиці Гагаріна, 15 відбудеться мітинг, присвячений 23-річниці Конституції України;
09:30 – Покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку;
13:00 – у Броварській міській бібліотеці для дітей представлять книжково-ілюстративну виставку «Живи та міцній, українська державо».

Безпосередньо у День Конституції, 28 червня, об 11:00 в Броварській міській бібліотеці відбудеться тематична книжкова виставка «Є Конституція і є міцна держава». А о 19:00 у парку «Перемога» під аркою броварчан очікує розважально-танцювальна програма.

У суботу, 29 червня, у парку «Перемога» о 17:00 для дітей влаштують дитячу розважальну програму, а о 18:00 для всіх охочих – мистецько-розважальний вечір до Дня Конституції України.

Також 28 та 30 червня в парку «Перемога» відбудуться благодійні ярмарки виробів ручної роботи на підтримку підопічних Благодійного Фонду «Інна». Благодійний фонд запрошує до участі у ярмарках майстрів виробів «HandMade». Для того, щоб узяти участь у заходах, необхідно ознайомитися з «Положенням про проведення ярмарку» і заповнити заявку в електронній формі за ЦИМ посиланням. Участь в ярмарках майстрів ожлива лише після електронної реєстрації.

Як раніше повідомляла «Трибуна-Бровари», 30 червня, у неділю, в парку «Перемога» відбудеться святкування Дня молоді. У програмі святкування цього року передбачено фестиваль фарб, розважальна гра «Бампербол», хіп-хоп, воркаут, виступ молодого рок-гурту «Надихай» та дискотека.

Зазначимо, що попередниками Конституції України були:

Конституція Пилипа Орлика – 1710 рік.
Конституція УНР – 29 квітня 1918 року.
Мала конституція ЗУНР – 13 листопада 1918 року.
Тимчасова Конституція Карпатської України – 15 березня 1939 року.

Також існують цікаві факти про Конституції світу:

Конституція Сан-Марино вважається найстаршою з чинних конституцій (1600 рік);
Конституція Індії є найбільшою у світі (395 статей, 12 додатків, 500 правок, 117400 слів);
найменшою Конституція вважається у США;
У Великій Британії та Ізраїлі немає Конституцій, є лише тимчасові акти та закони;
У Конституції Австралії прописана зарплата генерал-губернатора;
У Конституції Еквадору закріплені права не лише громадян країни, а й навколишнього середовища, як екосистеми;
У Лівії Конституцією офіційно затверджено Коран;
Конституція Японії чітко пише про офіційну відмову у війні через поразку в Другій світовій;
Конституція Мальти проголошує країну нейтральною, яка прагне миру;
Конституція Польщі є першою реально чинною в Європі (1791 рік).

Джерело: Трибуна Бровари