«Демократія. Доброчесність. Євроінтеграція» – Сайт Міської Ради міста Фастів

«Демократія. Доброчесність. Євроінтеграція» – Сайт Міської Ради міста Фастів
15 Жовтня 2024, 17:06
Поділитися:

Сьогодні у Фастові відбувся круглий стіл на тему «Демократія. Доброчесність. Євроінтеграція (на прикладі Фастівської міської територіальної громади)». Захід організовано у співпраці з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки Ради Європи.

Під час круглого столу були презентовані ключові напрацювання Фастівської громади. Зокрема, йшлося про важливі аспекти етичної поведінки виборних та посадових осіб, впровадження методу Д’Ондта у роботі депутатів міської ради VIII скликання, а також реалізацію у громаді проекту «Розбудова громади майбутнього: ефективне самоврядування без корупції».

Окрім цього, учасники круглого столу обговорили ряд актуальних викликів та «вузьких місць» у законодавстві, які стосуються посилення доброчесності та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування. Обговорення стало важливою платформою для обміну думками та досвідом між представниками державної влади, місцевого самоврядування та експертами.

Учасниками круглого столу були

РЯБИКІН Олексій Володимирович, Заступник Міністра розвитку громад та територій України (онлайн)
БЕЗГІН Віталій Юрійович, Народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно – територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
ДУНДА Олег Андрійович, Народний депутат України, голова підкомітету з питань будівництва та проектування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
АЛІКСІЙЧУК Олександр Васильович, Народний депутат України, голова підкомітету з питань співробітництва територіальних громад та регіонів Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
МИКИША Дмитро Сергійович, Народний депутат України, член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
МОЛОНІ Джеймс, Голова делегації Ірландії в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи, доповідач Конгресу з питань етики та запобігання корупції (онлайн)
ФАЛК Ерленд, Заступник Голова Офісу Ради Європи в Україні
ШЕВЧЕНКО Андрій Віталійович, Радник зі зв’язків з органами державної влади Програми USAID «РАДА: наступне покоління»
АЛЮШИНА Наталія Олександрівна, Голова Національного агентства України з питань державної служби (онлайн)
ГУПЯК Сергій Леонідович, заступник Голови Національного агентства з питань запобігання корупції (онлайн)
ВЕРЕМЕЙЧИК Віктор Петрович, Голова Фастівської районної ради
ПРОДАН Оксана Петрівна, радниця Голови Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»
ДОБРІВСЬКИЙ Тарас Григорович, Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад»
КОВАЛЬОВ Роман Сергійович, Головний спеціаліст відділу управління та координації реалізації Концепції взаємодії органів прокуратури з громадами Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора (онлайн)
ПАСІЧНИК Богдан Олександрович, Голова Молодіжної ради м. Фастів, посол європейської молоді в Україні (в рамках проекту «EU NEIGHBOURS East»)

Напрацювання Фастівської громади представили

НЕТЯЖУК Михайло Володимирович, Фастівський міський голова
КАБАНОВА Юлія Михайлівна, Депутат Фастівської міської ради, директор Громадської організації «Агенція європейського розвитку та інновацій»
РУДЯК Людмила Іванівна, Секретар Фастівської міської ради
АВКСЕНТЮК Тетяна Володимирівна, Керівник проекту Ради Європи «Розбудова громади майбутнього: ефективне самоврядування без корупції»

Захід відбувся в рамках

проведення у громаді Європейського тижня місцевої демократії
проекту Ради Європи «Посилення багаторівневого врядування, демократії та прав людини на місцевому рівні в Україні», який реалізується Фастівською міською радою у співпраці з громадською організацією «Агенція європейського розвитку та інновацій»

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів