ДемАльянс + Голос = Голос: у Броварах представили команду на місцеві вибори | Трибуна

image
7 Липня 2020, 20:35
Поділитися:

На місцеві вибори, які мають відбутися 25 жовтня цього року, фракція «ДемАльянс» ітиме в союзі з фракцією «Голос» під прапором останньої – наразі на загальнодержавному рівні  відбувається процес об’єднання партій. 6 липня в Броварах депутати Верховної Ради від партії «Голос» Леся Василенко та Ярослав Железняк представили свого кандидата на голову об’єднаної територіальної громади Броварів (міського голову) та команду, яка його підтримує.

Від фракції «Голос» на посаду голови Броварської ОТГ – міського голови – нардепи від «Голосу» пропонують Андрія Саука.

Леся Василенко, Андрій Саук, Ярослав Железняк

Під час зустрічі

Андрій Саук  –  38 років, за освітою – економіст. Має досвід роботи в сфері фінансів та маркетингу на керівних посадах, експерт із житлово-комунального господарства. Депутат Броварської міської ради. Відомий як голова правління ОСББ «В.Симоненка, 2-А», який активно консультує та мотивує людей із різних міст України брати управління будинками в свої руки. 5 років тому Андрій Саук уже пробував свої сили в боротьбі за мерське крісло в молодій команді «ДемАльянсу». Тоді програв чинному меру й очолив у міськраді фракцію «ДемАльянсу» – одну з найпослідовніших опозиційних партій і найнепостійніших за своїм складом.

За чотири місяці до виборів міського голови: потенційні кандидати та їхні методи завоювати електорат 

Цього разу, як і попереднього, Андрій обіцяє зробити Бровари містом зручним, комфортним як для пішоходів, так і велосипедистів, містом відкритої влади та діалогу з громадою, містом інтелекту та інновацій, і, найголовніше, охайним та безпечним.

Низка ротацій, які відбулися за 5 років у ДемАльянсі, так і не «посилили роботу фракції на благо нашого міста», тож щоб зміцнити свої позиції, ДемАльянс вирішив «злитися» з Голосом і підкорювати уми та серця броварчан під прапором останнього.

Про те, що такий союз, ймовірно, буде, стало зрозуміло ще  на початку травня цього року, коли в офісі екс-нардепа Павла Різаненка, який балотувався на парламентських виборах від Голосу, відбулася «плідна розмова про майбутнє міста» броварської фракції «ДемАльянсу» та обласної фракції «Голос».

Не вплинула на бажання  ДемАльянсу «злитися» з Голосом і новина про те, що головний голос Голосу нардеп Святослав Вакарчук залишив посаду голови фракції і склав депутатський мандат. Нагадаємо, що Вакарчук уже покидав парламент через рік після свого обрання депутатом партії «Нашої України – Народної самооборони» у 2007 році. А під час парламентської кампанії в 2019 році неодноразово заявляв, що йде в політику «всерйоз і надовго».

Після чергового «кроку» Вакарчука Андрій Саук у Фейсбуці написав: «Можливо, після виходу Славка люди почнуть за лідерами бачити партії. Бо ця віра в лідера дозволяє багатьом в своїй тіні заводити у владу дуже сумнівних людей. М’яко кажучи».

Тож у вступному слові під час представлення команди броварського Голосу Андрій Саук зазначив, що вони – команда лідерів, а не лідерська команда. Хто ж у команді лідерів? Це – опозиціонери до чинної влади.

Ірина Нікітчина – дупутатка Броварської міської ради від фракції «ДемАльянс», архітекторка;Ангеліна Козлова – депутатка Броварської міської ради від фракції «ДемАльянс», активістка;Вадим Мутило – депутат міської ради, позафракційний, ветеран АТО;Євген Кохан – ветеран АТО, юрист;Олександр Короленко – експерт із проєктування та будівництва доріг;Станіслав Шнейдміллер – член правління ОСББ, активіст;Лідія Соболенко – волонтерка та зоозахисниця;Світлана Бондаренко – небайдужа мама, активістка.

Євген Кохан та Лідія Соболенко

Світлана Бондаренко

Олександр Короленко та Станіслав Шнейдміллер

Ангеліна Козлова

У коментарі журналістам «Трибуни» Вадим Мутило зазначив, що вирішив приєднатися до команди Голосу, бо вважає, що «краще з розумним загубити, чим із дурнем знайти». «Це чудова можливість набути досвіду, стати сильнішим та розумнішим», – зазначив депутат.

Вадим Мутило – затятий опозиціонер до влади та «майже ідеальний депутат» із точки зору виборцівМешканці на звітуванні Вадима Мутила: «Ми хочемо такого депутата назавжди» 

«Порівняно з іншими партіями, Голос найбільш близька мені за духом і цінностями, представлена у Верховній Раді депутатами, які справді вболівають за розвиток і долю країни»,  – каже  Олександр Короленко.

Усе для людей? Інспектування пішохідної доріжки на вул. Ярослава Мудрого на дотримання чинних будівельних норм. Відео

Олександр Короленко

Своєю чергою Ірина Нікітчина вказує, що «це природне об’єднання навколо цінностей та принципів ДемАльнсу, які також сповідує Голос». Та зауважує, що обидві команди на рівні країни співпрацюють уже давно. «Зараз Україна знову в критичному стані і на рівні країни, і на рівні Броварів,  – підкреслює депутатка. –  Ми об’єднуємось командами, щоб підсилити один одного й ефективніше справлятись із завданнями, які перед нами стоять, та закликаємо інших професійних і чесних людей приєднуватись до нас».

Три роки судової тяганини – покарання від забудовника за активну позицію у відстоюванні парку «Сосновий»

Ірина Нікітчина

Список тих, хто приєднався до броварського Голосу, наразі не повний, позаяк формування команди триває.

Із усіма членами команди можна буде познайомитися на наступних зустрічах, на які броварський Голос планує запрошувати нардепів, що опікуються різними питаннями життєдіяльності громадян.

А 6 липня броварчани мали змогу поставити свої запитання, обговорити екологічні проблеми міста та шляхи їх вирішення з Лесею Василенко – членкинею комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики і природокористування, та Ярославом Железняком – заступником  голови фракції «Голос», першим заступником голови комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики, головою Київської обласної партії «Голос».

Члени броварської фракції “Голос” та гості зустрічі

Фото – авторки

Post Views: 97

Monobank [CPS, API] UA

Джерело: Трибуна – Бровари