Делегація Константинопольського патріархату приїде в Київ 28–29 липня, – ЗМІ

image
27 Липня 2023, 13:24
Поділитися:

27 липня 2023 г. 13:24

Делегація Константинопольського патріархату має намір відвідати Київ 28–29 липня на запрошення Президента Володимира Зеленського.

Про це KВ стало відомо зповідомлення грецького видання “Ромфея”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За інформацією видання, делегацію очолить митрополит Халкідонський Еммануїл (Адамакіс).

Повідомляється, що ще під час зустрічі Зеленського з патріархом Варфоломієм на Фанарі 8 липня 2023 року український президент звернувся з проханням направити до Києва делегацію Вселенського патріархату.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також видання стверджує, що Володимир Зеленський звернувся до патріарха Варфоломія з проханням відвідати Київ 28-29 липня для участі у святкуванні “Дня Української Державності”, який він встановив замість Дня Хрещення Русі.

“Слід зазначити, що українська сторона натякала, що до цих дат їй вдасться добитися пом’якшення позиції УПЦ на чолі з митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм”, – йдеться у матеріалі.

Після зустрічі з президентом Зеленським делегація була сформована у такому складі: митрополит Вінніпезький Іларіон, митрополит Пісидійський Іов та отець Андреас Кроцак.

Вони мали прилетіти до Києва до 15 червня, однак зазначається, що уряд відмовився прийняти делегацію без участі митрополита Еммануїла, що призвело до скасування візиту.

Нагадаємо,Верховна Рада України (ВР) законодавчо змінила дати святкування трьох державних свят. Згідно законопроєкту, Різдво Христове тепер святкуватимуть 25 грудня, День захисників і захисниць України – 1 жовтня, а День української державності – 15 липня. Закон мають підписати після 28 липня.

Читайте: ВР змінила датусвяткування Дня захисників і захисниць, Дня української державності та Різдва

Фото: “Ромфея”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона