Декілька причин перейти з Windows на MacBook: переваги техніки Apple

Декілька причин перейти з Windows на MacBook: переваги техніки Apple
30 Серпня 2023, 10:33
Поділитися:

Технології у сучасному світі прогресують неймовірно швидко. У цьому легко переконатися, якщо порівняти характеристики персональних комп’ютерів початку 2000-х і теперішнього часу. Наприклад, на топових комп’ютерах оперативна пам’ять у розмірі 512 Мб здавалася чимось супер просунутим. А жорсткі диски вміщали максимум 100 Гб. Сьогодні навіть смартфони бюджетного класу мають набагато кращі параметри. А звичайні ноутбуки за швидкодією та продуктивністю полишають далеко позаду найкращі ПК 20-річної давнини.

Втім, програмне забезпечення теж постійно оновлюється і вимагає більших ресурсів від “заліза”. І якщо вам доводиться мати справу з вибагливими програмами, постає питання вибору: купити Макбук від Apple, який традиційно вважається одним з найпотужніших пристроїв в ультратонкому корпусі, чи зупинитися на ноутбуках інших виробників, і працювати по старинці з ОС Windows?

П’ять ключових причин, чому фахівці купують Макбук

MacBook – це загальна назва ультрабуків від Apple. Американський виробник пропонує декілька серій своїх ноутбуків, що відрізняються за основними параметрами:

  • MacBook Air M1 – нині найдешевший Макбук 2020 року на базі чипа М1;
  • MacBook Air M2 – новинка 2022 року на базі процесора М2, що має дещо кращі характеристики;
  • MacBook Pro M2 – серія професійних ультрабуків для фахівців;
  • MacBook Pro M2 Pro та MacBook Pro M2 Max – нині це найпотужніші ноутбуки Apple, що демонструють неймовірні показники для розв’язання найважчих завдань.
VOWnIQpZiO_dbrZnUKcr8IjRlmTjsrER8jpni0qAEnskW_HIthmPiouaojPfF6AyGjjg7OTjqytjWCeRgsc4ZqeZS1KUUK2h5-LZxKnwLqzB1ROaw7_WVgh00K_j_4de75WWjS2zGHEtlesA_4Ddj3A

Але яку б із серій ми не взяли, ноутбуки Apple MacBook тішитимуть покупця наступними перевагами, якщо проводити паралелі з пристроями на базі Windows або Linux:

  1. Операційна система Макбук помітно краще

Apple є єдиним виробником “заліза” і розробником операційної системи macOS, котра ідеально пасує саме цим пристроям. Тобто усе працює збалансовано, без зависання та багів, коли ОС незрозуміло з яких причин злітає, і користувачу доводиться її перевстановлювати. У випадку з Макбук це вкрай малоймовірно.

  1. macOS встановлена вже з коробки

Знайома ситуація, коли ноутбуки інших виробників продаються без ОС або з DOS. Встановити ліцензійний Windows – це ще декілька тисяч гривень до вартості ноутбука. macOS, причому її найновіша версія, вже стоїть на MacBook. Вам достатньо його купити та почати користуватися. Виробник, своєю чергою, забезпечує регулярне оновлення операційної системи та засобів безпеки в мережі інтернет.

  1. Універсальність ноутбуків від Apple

В Україні левова частка усього ПЗ для роботи чи ведення обліку оптимізована саме під Windows. Встановити “Вікна” останньої версії на Макбук цілком можливо. А запускати Макбук з Windows можна через додаток Boot Camp. Відповідно, у користувача є змога працювати з будь-яким ПЗ, незалежно від того, для якої платформи воно розроблене.

  1. Безплатне та якісне ПЗ

На Макбук з самого старту встановлено безліч програм та додатків для роботи та розваг. Якщо ж чогось не вистачає, знайти їх можна безкоштовно на фірмовому маркетплейсі AppStore.

  1. Якість понад усе

Чотири попередніх аспекти стосувалися виключно операційної системи macOS. Але це лише одна з небагатьох переваг. Коротко можна назвати ще декілька інших плюсів:

  • тривала автономна робота;
  • зручна клавіатура острівного типу з чітким та коротким ходом клавіш;
  • великий тачпад та просте керування, завдяки чому можна користуватися навіть без миші;
  • компактні розміри та мала вага;
  • екрани з високою роздільною здатністю та натуральною передачею забарвлення.

Потішить Макбук, купити який можна в інтернет-магазині “Цитрус” з доставленням Україною, якістю своїх камер, мікрофонів, стереодинаміків, стильним металевим корпусом, надійним захистом конфіденційної інформації за допомогою відбитка пальців тощо. Для фахівця це насправді один з кращих варіантів на ринку України.