Дебют шахового турніру в Бориспільському академічному ліцеї

image
8 Травня 2019, 18:23
Поділитися:

Нещодавно у Бориспільському академічному ліцеї відбулося «Свято Королів і Королев» — найкращих шахістів і шахісток. У дійстві взяли участь хлопці та дівчата 3-8 класів.

Оплесками зустріли присутні в актовій залі Короля та його шахову родину: Королеву, Ферзя, принців-Слонів, Пішаків-принцес. Спочатку шахісти познайомили гостей свята з правилами шахової науки в віршах, а потім почалася вікторина правил шахової гри. Лунали пісні та вірші на шахову тематику. Особливо сподобались глядачам поздоровлення Короля та його шаховій родині від наймолодших шахістів та шахісток ліцею — учнів 1 класу.

У продовження свята в читальній залі ліцею відбулися шахові змагання за швейцарською системою. Золоту медаль одержав капітан команди шахістів ліцею — Король шахової родини, учень 5а класу Юрій Бобровник, набравши 6,5 очок. До речі, Юрій приймав участь у святковому турнірі шахової секції Бориспільського міського центру спорту, де він набрав 5,5 очок і одержав срібну медаль, посівши 2 місце.

На другому місці — Богдан Овсієнко, учень 7а класу, який набрав 4,5 очка. Серед дівчат золоту медаль отримала шахова Принцеса Настя Федан, учениця 5в класу, яка набрала 6,5 очок. Срібна медаль — в учениці 5в класу, Королеви — Альони Дяхтяр, яка набрала 5,5 очок. На третьому місці — Аліса Білим, яка із бронзовою медаллю. Красиву гру продемонстрували Біла Катерина (3а клас), Андрій Гайдук (4а клас), Андрій Гнатюк (4а клас), Вероніка Прудникова (8а клас). Лідери були нагороджені дипломами Бориспільського академічного ліцею та медалями Бориспільського міського центру спорту.

Бажаємо нашим шахістам міцного здоров’я, успіхів у навчанні та майбутніх перемог.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама