Дебати не вигідні жодному з кандидатів – політолог

image
9 Квітня 2019, 21:15
Поділитися:

Дебати не вигідні жодному із двох кандидатів, а вигідні виключно українському суспільству. Левова частка електорату як Петра Порошенка, так і Володимира Зеленського голосують навіть не «за» свого кандидата, вони голосують «проти» іншого.

Про це сказав в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» політолог, лідер Єдиного координаційного центру «Донбас» та руху «Донецьк – це Україна» Олег Саакян.

«Фактично, на цих виборах змагаються дві емоції. Емоція ображеності і злості на стару політичну еліту. І для них пан Зеленський – це інструмент покарання старих політиків, і Петра Порошенка безпосередньо», – додав він.

«Зняти з посади президента України Петра Порошенка, змести усю еліти і замінити на щось. На що – ніхто не знає. На щось нове. Відповідно, люди не хочуть, щоб їх обманювали, вони навіть не хочуть чути певних обіцянок, оскільки розуміють, що все одно це не буде виконано», – зазначив політолог.

«Петро Порошенко – це інша емоція: страху. Емоція того, що може бути ще гірше: може бути реванш, може бути Путін, фрагментація країни та інші тези, які розповсюджуються штабом Порошенка для того, щоб нагнітати істерію страху. І тоді люди голосують не «за» Петра Порошенка, а більше проти того найгіршого сценарію», – вважає він.

«Наразі кожен із кандидатів намагається дебатувати дистанційно – віртуально. Дебатувати без дебатів. Цей взаємний обмін таким пацанським, дворовим «на слабо» – є набагато вигіднішим для двох кандидатів, ніж вийти і поговорити за двома стійками у чітко регламентованому форматі», – сказав Олег Саакян.

Читайте також: У Києві горіла квартира – всередині була 14-річна дівчинка

Читайте також: Київські правоохоронці викрили канал нелегальної переправи людей за кордон

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV