Де в Ірпені переховують діаманти і люстру з «Титаніка» (відео)

image
1 Лютого 2021, 22:51
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Тут усе, як у житті: скільки не працюй, а роботи не меншає. Тому по буднях у Центральному будинку культури розважаються, як уміють. Цього разу от узялися шукати діаманти в стільцях. А щоби поєднати приємне з корисним – їх реставрують.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради:
«Історія зі стільцями почалася, насправді, разом із початком карантинних обмежень в Ірпені, тому що коли заклад був зачинений, і ми взагалі стояли без заходів, якось сама собою прийшла ідея, що треба щось змінити – поки є можливість, поки є час. А головне – було бажання».

Бажання щось оновлювати в працівників Центрального будинку культури Ірпеня з’являється регулярно. Адже коли тут з’являється довгоочікуваний глядач, то відривається й відриває на повну.

Павло Віслогузов, ведучий та звукорежисер:
«Наші люди, коли приходять до глядацької зали ЦБК, думають, що тут можна робити все. Тобто я їв гумку чи будь-що я їв – треба ось так пройтись по сидіннях, гумку причепити. Щоби замінити це сидіння, треба відкрутити шість шурупів із сидіння і шість зі спинки – і в кожному ти знайдеш гумку».

Ведучий, звукорежисер та художник по світлу Павло Віслогузов зібрав не одну колекцію жувальних гумок. Це його хобі – робити тут усе своїми руками.

Євгенія Антонюк:
«Він у нас майстер на всі руки, він тут у нас така, знаєте, фея. Завжди приходить і мене підштовхує, що треба зробити і це, і це, і це».

Тому протягом минулого року на карантині в будинку культури було оновлено не лише елементи глядацької зали, а й фоє. Відтепер атмосферу домашнього затишку тут створюють декоративний камін і оновлена люстра. З люстрами в Центральному будинку культури взагалі пов’язана не одна містична історія.

Павло Віслогузов:
«Оця люстра, Василю – мені здається, її поцупили з “Титаніка”, й ірпінці просто цього не знали, що ця люстра була на “Титаніку”».

А доки ви там удома вагаєтеся, чи варто на власні очі побачити цю саму люстру, вже завтра будинок культури запрошує на концерт гурту «Фрістайл». Його в Ірпені чекають із березня минулого року. Нарешті сезон не те, щоби розпочато, а продовжено.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV