Де в Броварах можна купити, відремонтувати та взяти напрокат велосипед

image
3 Травня 2019, 18:00
Поділитися:

Про користь велосипеда відомо багатьом. Двоколісний є не лише помічником у боротьбі із зайвою вагою чи тренажером для серця та м’язів, а й способом впустити у своє тіло адреналін та відпочити від буденних справ і проблем. З кожним роком основною функцією для велосипеда є банальна транспортна фунція. Приїхати на роботу на велосипеді це не тільки дешевше, корисніше для здоров’я, але у містах із жвавим рухом транспорту буває і швидше.

Вперше двоколісний транспортний засіб був представлений бароном Карлом фон Дрез, було запатентовано в 1817 році. Пара коліс на дерев’яній рамі, відсутність педалей – така конструкція самоката німецького професора.

Згодом з’явилися інші пристрої. В кінці дев’ятнадцятого століття поширення набула модель з різними розмірами коліс. Такі пристрої називали «пенні-фартинг» – розмір однойменних монет відрізнявся, також, як розмір коліс.

Джон Кемп Старли, в 1884 році вперше представив на суд громадськості транспортний засіб, що максимально нагадував сучасний велосипед. Англієць називав велосипед – «Rover». Заднє колесо, оснащене ланцюговою передачею, сидіння, розташоване на рамі між однакових коліс – визначили вигляд сучасного велосипеда.

Перший велосипед з рамою був зроблений в 1878 році. Випуск алюмінієвих рам почався з 1890-х років. А в 1914 році фірма «Пежо» запустила у виробництво лежачі моделі лежачих велосипедів або рікамбент.

Друга половина двадцятого століття стала революційною для виробників велосипедів. У цей період почали випускати титанові і вуглепластікові моделі. А в 1983 році винайшли велосипедний комп’ютер. У 1990-х роках велосипеди обладнали індексною системою перемикання швидкостей.

Дуже популярним велосипед, як вид транспорту, став популярний і серед Броварчан. В нашому місті постійно проходять велопокатушки, різноманітні велозмагання, дуже багато броварчан різного віку можна побачити як в парку, так і на прожджих частинах Броварів. Попит на «найздоровіший» вид транспорту в нашому місті дуже великий, а чи є пропозиція? 

Видання «At Brovary» “пошуршало” в мережі інтернет та виявило, що в Броварах немало сервісів, де можна не тільки купити собі двоколісного «друга», але й його поремонтувати чи просто взяти у прокат.

BroBikes – сурвіс знаходиться в м. Бровари, по вул. Гагаріна, 22. Займаються трохи продажем велосипедів, запчастин та аксесуарів до них, а взагалі спеціалізуються на ремонті та прокаті. Для прикладу ми взяли таку поломку: «… по дорозі наїхали на скло та пробили колесо». На відновлення працездатності велосипеда потрібно буде викласти від 75 грн. (включно із заміною камери). Послуга прокату велосипедів теж популярна у BroBikes. Покататися цілий день на велосипеді буде коштувати від 300 грн.

Вело СТО Bike Works – знаходяться по вул. Короленка, 72 на «Ринку на Київській» (магазин №314). Займаються ремонтом велосипедів та продажем запчастин до нього.  Якщо використати ту саму поломку («… по дорозі наїхали на скло та пробили колесо»), то відновлення колеса обійдеться вам від 90 грн. (із заміною камери).

Зовсім поруч, також на цьому ринку, але в магазині №243, знаходиться «Велосервис». Крім ремонту, який по ціні приблизно такий, як і в їхніх сусідів, продажу запчастин та аксесуарів, тут можна вже придбати новий велосипед. Прокату двохколісних транспортних засобів ні у магазині №314, ні у магазині № 243 – не передбачено.

Веломагазин «Веломісто» знаходиться по вул. Київська, 247. Спектр послуг цього магазину різноманітний: продаж велосипедів, велотренажерів, велозапчастин, аксесуарів, велосипедного одягу та багато іншого. Проводять ремонт велосипедів. Для порівняння по нашій поломці (прим. авт. – Пам’ятаєте? Пробите колесо…) вам прийдеться заплатити від 100 грн. Але все залежить від самого велосипеду. Але є мінус… «Веломісто» не має послуги прокату велосипедів.

Наступним пунктом, який ми знайшли в інтернеті – це українська мережа прокату, продажу та сервісу велосипедів «Veliki UA», броварське представництво якого знаходиться по вул. Чорновола, 2. Тут є все – і продаж, і технічне обслуговування, і прокат, і, навіть, навчальні курси:

Ще одне місце в Броварах, де можна купити велосипед та взяти його напрокат знаходиться в приватному секторі по вул. Мічуріна, 10 і називається це місце «Велократія».

Вибір на велосипеди непоганий, ціни помірні. Взяти в оренду велосипед для кожного обійдеться від 50 грн./годину або від 200 грн./день. Нажаль ремонтом «двоколісних друзів» “Велократія” не займається.

Нажаль велодоріжки в Броварах залишаються тільки на бумагах. На останній сесії Броварської міської ради у 2018 році, яка відбулась 20-го грудня. було ухвалено загальноміську Програму з облаштування та розвитку велосипедної інфраструктури у м.Бровари на 2019-2023 роки. Починати планують з вулиці Гагаріна.

Але поки велосипедних доріжок не виділено на проїжджій частині, можна насолодитись прогулянками на двоколісному транспорті лісовими стежками. А якщо ви досі не маєте цього універсального спортивного атрибуту – до ваших послуг вело прокат готельно-ресторанного комплексу «У Лісі», який знаходиться по вул. Київська, 333. Ви зможете запозичити на певний час велосипед хорошої якості і одразу ж стати на старт однієї з вело доріжок, що беруть початок вже на території ГРК.

Одна година задоволення прогулянкою на велосипеді буде коштувати вам 80 грн., дві години – 130 грн.. А ось взяти напрокат велосипед на цілий день (09:00-18:00) обійдеться вам у 200 грн.

Можливо ми згадали не всі веломагазини, сервіси вело СТО та велопрокатні пункти. Якщо так, то обов’язково пишіть нам на будь-які наші контакти і ми внесемо запропоновані вами та не згадані нами місця, де можна купити, відремонтувати та взяти напрокат велосипед в м. Бровари.

І пам’ятайте, що про користь велосипеда для здоров’я, краси та збереження молодості можна говорити ще дуже багато. Але краще просто сісти на це чудо техніки і прокотитися з вітерцем!

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed