Де та за скільки ремонтують у Броварах дороги і проїзди | Трибуна

image
21 Серпня 2021, 01:07
Поділитися:

«Комунальна» комісія 17 серпня схвалила зміни до Програми будівництва, капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально – культурного призначення броварської громади на 2019 – 2023 роки. Так, до 454 млн 809, 10 тис. грн, запланованих для робіт у поточному році, планується додати 25 млн 368 тис. грн. На ці кошти, окрім іншого, мають капітально відремонтувати чи завершити ремонтні роботи на кількох об’єктах із благоустрою. Проте щодо виділення коштів остаточне слово мають сказати депутати на черговій сесії 26 серпня.

Згідно із програмою «Будівництво, капітальний ремонт, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрій та соціально- культурне призначення міста Бровари на 2019-2023 роки» заплановано побудувати, реконструювати, зробити капітальний ремонт 60 вулиць, доріг та шляхопроводів у Броварській громаді. Також побудувати, реконструювати тротуари та доріжки за 10-ма адресами, здійснити капремонт внутрішньоквартальних, міжбудинкових проїздів за 76-ти адресами. Проте на ці потреби у 2021 році закладено лише 13 378, 50 тис.грн. І з усього переліку в Броварах капітально ремонтуватимуть 4 вулиці: В. Симоненка, Ярмаркову, Воїнів-афганців та Биківнянську.

Першочергово в цьому році збираються продовжити будівництво вулиці В. Симоненка. А воно  здорожчало. Так, 12 серпня 2021р. відбулися закупівлі на коригування вартості робіт на ділянці від вул. Київської до вул. О. Кобилянської. Як пояснили в управлінні ЖКГІТ, коригування пов’язано з облаштуванням двох кільцевих розв’язок – на перехресті вулиць Симоненка-Козацької та Симоненка-В. Чорновола.

Тендер на 22 млн 383 тис. 353 грн виграло ПрАТ «ШБУ-50», яке має договір основного підряду на 70 млн. грн. Загалом вартість робіт на вул. В.Симоненка складає понад 92 млн грн.

Добудова вул. Симоненка, ремонт мосту на Торгмаш і пам’ятника Жертвам Голодомору – зміни до програми УБЖКГІТ

вул. Симоненка

Нагадаємо, в кінці минулого року Броварська міська рада «завалила» проєкт рішення отримання кредиту розміром 80 млн грн на добудову вул. Василя Симоненка. Ці кошти перенаправили на добудову молодшої ланки школи № 10.

Читайте також: Будівництво вул. Василя Симоненка: що має бути, що є і коли завершиться?

Першочергово в цьому році заплановано капітально відремонтувати і тротуар на вул. В. Чорновола (від перехрестя вул. Симоненка до вул. Чубинського, парна сторона). Хоча раніше чиновники цього не планували робити. Як вказано в пояснювальній записці, його ремонтуватимуть на виконання петиції від травня 2019 р., яка набрала необхідну кількість голосів. Уже розроблено проєктно-кошторисну документацію (ПКД). Загальна вартість ПКД коштує  2 млн 313 тис.грн. На найближчій сесії депутатам пропонуватимуть підтримати виділення 500 тис.грн на облаштування тротуару.

Вул. Чорновола - перехрестя із Симоненка

Перехрестя вул. Чорновола та В. Симоненка

А для капітального ремонту вул. Княжицька на черговій сесії планується додати 1 млн 500 тис.грн.

Наразі відбувається капітальний ремонт дороги по вул. Ярмаркова (ділянка від вул. Пушкіна до ЗОШ №3). Здійснює його ТОВ «Житлошляхбуд». Ціна договору, підписаного 9 серпня 2021 р. складає 1млн  385 тис.грн. Згідно з договором, капремонт планують завершити до кінця 2022 року. Сума фінансування в 2021 р. складає 1 млн 365 437, 60 грн. На 2022 рік заплановані витрати передбачено в сумі 19 тис. 562, 40 грн.

Вул. Ярмаркова

Вул. Ярмаркова

Цього року також мають капітально відремонтувати міжбудинкові проїзди на вул.Петлюри, 23-А, 23-Б. Для цього депутати на «комунальній» комісії схвалили виділення 2 млн 100 тис.грн. Як зазначено в пояснювальній записці до проєкту рішення, за зверненнями мешканців уже виготовлено ПКД та проведено тендери.

вул. Петлюри, 23-Б

Вул. С. Петлюри, 23-Б

Заплановано капітально відремонтувати і місцевий проїзд на бульв. Незалежності, 12 – біля амбулаторії №2, де кілька разів провалювалася земля у місцях поривів гнилої каналізаційної труби. Для цього в депутатів проситимуть виділити 2 млн грн. «Комунальна» комісія схвалила такі витрати. Минулого року на цій ділянці у близько 200 метрів комунальники замінили гнилі труби на металопластикові, тож є надія, що капітальний ремонт проїзду не доведеться переробляти.

На реконструкцію пішохідного бульвару (ІІ чергу) в районі 34-го мікрорайону від вул. Короленка до бульв. Незалежності (Алею кохання) члени «комунальної» комісії погодили додати ще 500 тис.грн. Ці кошти підуть на коригування проєкту. На прохання мешканців, у межах 34-го мікрорайону мають облаштувати, окрім іншого, і майданчик для вигулу тварин.

У травні влада планує демонтувати 66 погребів. АДРЕСИ

На вул. Київська, 302, 304 триває капітальний ремонт внутрішньоквартальних, міжбудинкових проїздів та тротуарів. Підрядники також облаштовують зону відпочинку, яка розташована між цими будинками. Здійснює капремонт ТОВ «Житлошляхбуд». Договір на 2 млн 991 тис. грн управління ЖКГІТ підписало з фірмою 29 липня 2021 р.

Вул. Київська, 302

Наразі завершуються роботи з капремонту вул. Воїнів-афганців – відбувається укладання асфальту. Ремонт обійшовся місту в 4 млн 568, 40 тис.грн.

На даний час відбуваються закупівлі на капітальний  ремонт дороги на вул. Росяна (на ділянці від вул.В.Симоненка до вул. Фельдмана). Очікувана вартість торгів – 5 млн 674 тис. 486,55 грн із ПДВ. Три пропозиції очікують розгляду та рішення.

Також за програмою «Будівництво, капітальний ремонт, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрій та соціально- культурне призначення міста Бровари на 2019-2023 роки» заплановано будівництво, капітальні ремонти, реконструкції на близько 200-от об’єктах. Проте переважна більшість цих об’єктів «переходить» із року в рік, позаяк грошей у бюджеті бракує, а об’єкти, які потребують ремонтів, додаються.

Детальніше про всі заплановані ремонти можна переглянути ТУТ. 

Фото – авторки

Читайте також

Як не платити за холодні батареї

Бо не дочекалися: у Броварах підприємці самотужки відремонтували частину вулиці
Що та де ремонтуватимуть у 2021-му році в Броварській ОТГ

Джерело: Трибуна – Бровари