Де шукати безкоштовні вакцини: інформація від МОЗ

image
1 Лютого 2019, 12:35
Поділитися:

Усі вакцини – від кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця і усіх інших захворювань за Календарем щеплень (ті, що закупила держава і для пацієнтів є безоплатними) – роблять ЛИШЕ у «державних» комунальних закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу. На цьому наголосило Міністерство охорони здоров’я на своїй сторінці у Facebook.

Поки не варто шукати вакцини, гарантовані державою і безоплатні для громадян за Календарем, у приватних клініках. Нині забезпечення вакцинами приватних медичних закладів – відповідальність керівництва таких закладів. Планується, що вакцини, закуплені за державний кошт, стануть доступні у приватних клініках і кабінетах лікарів-ФОП, які уклали договір з НСЗУ Національна служба здоров’я України, – наголошують у МОЗ.

Цікаво, що якщо кияни підписали декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром з приватної клініки чи лікарем-ФОП то вакцинацію можуть пройти у будь-якому комунальному закладі охорони здоров’я (“державній” амбулаторії) 

Якщо лікар закладу  відмовляє у вакцинації, необхідно звернутись для головного лікаря. Якщо владнати питання не вдалось і за участі головного лікаря, зверніться у місцевий департамент охорони здоров’я, – радять у МОЗ. 

Докладно про права щодо профілактики і зокрема вакцинації, на що звернути увагу і як підготуватися до щеплення можна переглянути тут.

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ