Де переглянути «20 днів у Маріуполі» – українську стрічку, відзначену «Оскаром» | Трибуна

Де переглянути «20 днів у Маріуполі» – українську стрічку, відзначену «Оскаром» | Трибуна
12 Березня 2024, 20:21
Поділитися:

Документальна стрічка Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», яка здобула перший в історії України «Оскар», повернулася в прокат. Уже з 14-го березня фільм можна переглянути в кінотеатрах різних міст. Про це розповідає «Трибуна-Бровари» з посиланням на «Артхаус трафік».

Зазначається, що відзначену кінокритиками роботу покажуть у кінотеатрах Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Одеси, Луцька, Рівного, Чернівців, Броварів, Гатного, Дрогобича, Олександрії, Бучі, Умані, Софіївської Борщагівки, Івано-Франківська, Нововолинська, Вінниці, Хмельницького, Кременчука, Кам’янця-Подільського, Узина, Білої Церкви, Ніжина, Вишневого, Кривого Рога, Коломиї, Ізмаїла, Сум, Черкас, Запоріжжя, Житомира.

Однак фільм повертається на екрани на короткий період часу: в більшості закладів його трансляція продовжуватиметься до 20-21 березня, а в деяких – відбудуться лише разові покази в окремі дні.

Із актуальним переліком кінотеатрів та сеансів можна ознайомитися ТУТ.

На українських онлайн-платформах вихід стрічки запланований у найближчому майбутньому. Також придбати перегляд можна на таких іноземних майданчиках:

Безкоштовно подивитися фільм 20 днів у Маріуполі можна за цим посиланням на YouTube. Тут стрічку виклали для іноземної аудиторії. Зауважимо: українські глядачі не зможуть побачити фільм за цим лінком. Тому можна спробувати скористатися VPN.

Про фільм

«20 днів у Маріуполі» створений членами команди Associated Press, які були останніми міжнародними журналістами в оточеному ворогами Маріуполі. Вони продовжували працювати навіть в умовах облоги та зафіксували страшні кадри, які показали всьому світові жахливу російську агресію проти нашої країни: смерть цивільних, дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахливі речі.

Документальна стрічка стала режисерським дебютом воєнного кореспондента Мстислава Чернова. Також чоловік має подібний досвід роботи у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, Секторі Газа, Афганістані. Крім того, він є фотографом, відеографом та письменником.

До створення картини були залучені й фотограф Євген Малолєтка, продюсерка та журналістка Василіса Степаненко.

Покази та нагороди

За зроблену роботу команда здобула Пулітцерівську премію, яка є найпрестижнішою в галузі журналістики. Вперше фільм презентували в рамках «Санденсу» – головного фестивалю незалежного кіно, що проходить у США у секції World Cinema Documentary Competition. Там фільм здобув Приз глядацьких симпатій.

Джерело: Трибуна – Бровари