Де ліквідовуватимуть калюжі найближчим часом

Де ліквідовуватимуть калюжі найближчим часом
2 Травня 2024, 16:40
Поділитися:

Калюжі на Старокиївській

Дощові води заливають вулицю Старокиївську навіть після найменших опадів. Цю проблему намагалися вирішити неодноразово, але це вдалося тільки частково. У напрямку від центру міста було побудовано систему водовідведення, але до кінця вулиці вона не дійшла і залишилося два великих осередки, де для утворення «моря» на асфальті серйозних опадів не потрібно. Торік тодішній керівник головного управління житлово-комунального господарства Микола Корніяка анонсував виготовлення проектно-кошторисної документації, щоб продовжити будівництво системи водовідведення по вулиці Старокиївській. Але тоді ще ніхто не міг передбачити, що з коштами у бюджеті міста буде зовсім туго.

«Вісті» поцікавилися у нинішнього начальника ГУ ЖКГ В’ячеслава Толкача, чи є сьогодні можливість поліпшити ситуацію?

«На будівництво системи водовідведення коштів немає, — підтвердив керівник. — Одне із критичних місць — на розі вулиць Старокиївська і Ботанічна. Ми спробуємо прибрати цю калюжу, зробивши дренажний колодязь — як тимчасовий вихід, щоб туди збиралися дощові води і вбиралися у ґрунт уже на глибині, через дно колодязя. Пізніше, коли з’явиться фінансова можливість продовжити будівництво системи водовідведення, дренажний колодязь працюватиме як зливоприймач. Зараз ми прораховуємо витрати. Якщо зробити нормальний резервуар, куди збігатимуть дощові води, вона не накопичуватиметься на асфальті».

Щодо іншого проблемного місця на цій же вулиці — на розі із вул. Євгена Чикаленка (колишня Січнева) — то В’ячеслав Толкач повідомив, що там є дренажний колодязь, але він не справляється. Нічим зарадити міська влада поки не може — немає коштів.

Де ліквідовуватимуть калюжі найближчим часом

До світлофора навпроти Лугової — убрід

Цей світлофор у районі Розвилки на пішохідному переході через Київський Шлях до вулиці Лугова працює на вимогу: натиснув виклик — перейшов дорогу. От тільки у дощову погоду дістатися до самого світлофора проблематично. Доводиться долати калюжу. Можливість усунути цю проблему вивчали ще в минулому році.

В’ячеслав Толкач розповів про підсумки проведеної роботи. Він повідомив, що вже знайшли, куди можна відвести воду, намічено, яким шляхом пройде система водовідведення. Але у цьому випадку потрібно виготовляти проект, провести топозйомку. Потрібно буде забирати воду і з Лугової, передбачивши два чи три зливоприймачі. Доки немає перспективи на виділення коштів найближчим часом, кошторис не прораховували — ціни зараз змінюються швидко, не хочеться двічі виконувати одну й ту ж роботу.

Але ці дві локації: на розі вулиць Старокиївська — Ботанічна та Київський Шлях — Лугова є у планах на виконання робіт.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама