Де киянам безкоштовно перевірити здоров’я біля дому

image
26 Березня 2019, 07:36
Поділитися:

За минулий тиждень у рамках проекту «Лікар у Вашому домі» здійснено 1301 обстеження, а від початку дії проекту – 67 913 обстежень. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У рамках проекту кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом «Лікар у Вашому домі», які розміщені в усіх районах міста. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла.

За результатами обстежень минулого тижня 924 особи із 1301 мають надмірну вагу, у 644 обстежених виявлено підвищений артеріальний тиск, у 234 осіб – високий рівень цукру крові, а у 480 осіб – високий рівень холестерину, – розповідає перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Окрім того, минулого тижня здійснено 91 виїзд мультидисциплінарних бригад. До їх складу входять лікар і медсестра. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до людей, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ