ДБР затримало сина бізнесмена Гринкевича, підозрюваного у постачанні неякісного одягу для ЗСУ

image
22 Січня 2024, 11:45
Поділитися:

22 січня 2024 г. 11:43

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало в Одесі сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича (на фото ліворуч) Романа (на фото праворуч), який є п’ятим підозрюваним у справі про закупівлю неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Про цеKВ дізналася з повідомлення ДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Працівники ДБР у результаті комплексу оперативно-слідчих дій встановили місцеперебування підозрюваного у резонансній справі про закупівлю неякісного військового одягу для потреб Збройних Сил України”, – сказано в повідомленні.

“Сьогодні о 7 годині ранку, на підставі ухвали суду, в Одесі затримано Романа Гринкевича, який ухилився від органів досудового розслідування”, – повідомив директор ДБР Олексій Сухачов на брифінгу для преси.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, 17 січня ДБР повідомило про підозру одному з найбільших постачальників Міністерства оборони України – львівському бізнесмену Ігореві Гринкевичу та чотирьом іншим учасникам злочинної групи, викритим на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Їх підозрюють у створенні й участі в злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1, 2 ст.255 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що компанії бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міноборони одягу на більш ніж 1,5 млрд грн. До виконання замовлень було залучено підконтрольні бізнесменові підприємства, які раніше займалися будівництвом і не мають належних виробничих, складських й інших потужностей для виготовлення й зберігання речового майна для потреб Міноборони. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано збитків на більш ніж 934 млн грн.

П’ятьох членів злочинної організації затримали, а сина Гринкевича Романа 18 січня оголосили в розшук. Пізніше з’явилася інформація, що трьох із затриманих, включно із Гринкевичем, взято під варту.

Читайте: ДБР повідомило про нову підозру у розтраті колишнім заступнику та начальнику департаменту Міноборони

Фото: NV

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона