ДБР закінчило розслідування держзради Януковича та Азарова

image
19 Грудня 2022, 16:09
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 16:04

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування відносно держзради Януковича та Азарова.“Харківські угоди”, підписані колишніми президентом та прем’єр-міністром, дозволили росії мати достатньо ресурсів для анексії Криму у 2014 році та для повномасштабного вторгнення до України у 2022 р.

Про це, як стало відомо KВ,повідомляєДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Експрезидент-втікач забезпечив легалізацію відповідної зрадницької угоди за українським законодавством. За його вказівкою був підготовлений проєкт міждержавної угоди, погоджений центральними органами виконавчої влади та схвалений на засіданні Кабміну. Надалі так звані “Харківські угоди”, ратифікувала Верховна Рада, і їх було імплементовано.Встановлено, що низка колишніх високопосадовців сприяли військовим планам держави-агресора. Вони “опікувались” збільшенням кількості особового складу та військової техніки окупантів. Спочатку їх “допомога” була використана для анексії у 2014 році АР Крим та міста Севастополя, а надалі – для повномасштабної агресії рф проти України у лютому 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Підписані угоди, зокрема, передбачали продовження термінів перебування Чорноморського флоту рф в Україні ще на 25 років. Це спричинило нарощування збройних сил та техніки росіян в Криму і створило загрозу суверенітету та територіальній цілісності України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Згідно з базовими угодами 1997 року росіяни мали зменшувати свій контингент на півострові. Натомість “Харківські угоди” дозволили агресорам мати достатньо ресурсів для окупації півострова у 2014 році та для повномасштабного вторгнення до України у лютому 2022 року. Через ці злочинні дії наприкінці 2013 – початку 2014 років на території АР Крим та м. Севастополя чисельність особового складу військових російської федерації, їх військової техніки перевищувала встановлені”, — йдеться у повідомленні.

Також ДБР повідомило про підозру за вчинення державної зради колишнім міністрам оборони, юстиції та закордонних справ України за часів режиму Януковича. На даний час триває екстрадиція колишніх міністрів юстиції та закордонних справ. Один з них переховується на Кіпрі, місцеперебування іншого з’ясовують. Ексміністр оборони переховується у Білорусі, через що на даний час неможливо його екстрадіювати.

Как ранее сообщалаKВ,Совет национальной безопасности и обороны (СНБО) утвердил “Стратегию деоккупации и реинтеграции временно оккупированной территории Автономной Республики Крым и г. Севастополь”. Секретарь СНБО Алексей Данилов дал понять: речь не только о будущем, но и о прошлом – за так называемые “Харьковские соглашения” 2010 года (голосование в Верховной Раде за продление времени дислокации Черноморского флота РФ в украинском Крыму)может последовать уголовная ответственность. Это касается тех депутатов, которые тогда голосовали “за” дальнейшее присутствие в Украине военно-морского флота государства-агрессора.

Читайте:СНБО ввел санкции против чиновников времен ЯнуковичаиГБР сообщила Азарову о подозрении в государственной измене

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона