ДБР провело масові обшуки у справі про закупівлю майна для ЗСУ

image
27 Червня 2019, 23:56
Поділитися:

Близько 40 обшуків здійснили слідчі Державного бюро розслідувань за місцями проживання службовців Міноборони, працівників приватних структур, а також в офісних приміщеннях.

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Як уточнив директор ДБР Роман Труба, справа стосується оснащення військовослужбовців комплектами форми та бронежилетами. Більшість із них, за словами керівника державного бюро розслідувань, не відповідають заявленим характеристикам: 3 із 5 бронежилетів прострілюються. 

26 червня станом на 16.00 зі складів вилучили 11 тисяч бронежилетів.

«Вони попередньо знали, що це речове майно не відповідає вимогам, технічним умовам. Проте своїми діями допустили до постачання, а також прийняття до збройних сил України непридатних для військовослужбовців речей. Слідчі дії тривають, підозри ще нікому не оголошено», – заявив очільник ДБР Роман Труба. 

За його словами, обшуки не мають жодної політичної складової. А всі особи, у кого їх проводили, виступають у справі як свідки. 

Водночас 26 червня провели обшук також у відомого волонтера Юрія Бірюкова, який був радником 5-го Президента Петра Порошенка. Сам він не розуміє, що шукали у нього вдома. Вилучили лише особисту флешку та кілька робочих чернеток. Ось як прокоментував подію телеканалу «Київ» Юрій Бірюков:

«З’явилися зранку слідчі Державного бюро розслідувань, хоча я ніяк не перебуваю в їх підслідності. Щось намагалися знайти, але самі толком не знали, що хочуть знайти. Питали про гроші, про якісь документи, пов’язані з закупівлею міністерства оборони. Ну я не мав ніякого відношення до цих закупівель, тому і документів подібних у мене не було. Знайшли єдину в будинку флешку і пару чернеток робочих і забрали. У мене  зауважень не було, єдине у адвоката було зауваження пов’язане з тим, що я не можу відноситься до сфери компетенції ДБР, бо ніколи не перебував на держслужбі і ніколи не мав відношення до закупівель міноборони».

Юрій Бірюков – засновник однієї з провідних волонтерських організацій допомоги українським військовим на Сході – «Крила Фенікса». Вона діє з перший днів війни, займається технічним, побутовим та медичним забезпеченням, а також психологічною підтримкою воїнів. Кожний напрям діяльності організації висвітлюється на окремій сторінці на сайті фонду, де доступні звіти про пожертви та витрати. За оцінкою експертів, опитаних Асоціацією благодійників України, «Крила Фенікса» входять до числа благодійних і волонтерських організацій, які діють найбільш ефективно, публічно та прозоро.

Читайте також: Суд відпустив з-під варти під домашній арешт екс-голову СБУ Олександра Щеголєва

Читайте також: Окружний суд скасував рішення про перейменування проспектів Бандери і Шухевича

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV