Дайджест українських ініціатив до Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності 2022

Дайджест українських ініціатив до Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності 2022
24 Жовтня 2022, 16:01
Поділитися:

Під час Глобального тижня медіаграмотності, що пройде з 24 до 30 жовтня, проведуть ряд ініціатив. 

  • Проект «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» розробив алгоритм шкільного уроку для 8-11 класів, що допоможе краще розрізняти дезінформаційні атаки ворога, розвивати емпатію і толерантність у взаємодії з ВПО й біженцями та не використовувати мову ворожнечі.  Презентація уроку «Як українцям зберегти єдність: протидія стереотипам і мові ворожнечі» відбудеться 26 жовтня, 16:00. Детальніше тут.
  • Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у співпраці з Освітнім Центром Верховної Ради України проведе тренінг для школярів та студентів на тему «Дезінформація в соціальних мережах». Тренінг відбудеться 27 жовтня о 14:00.
  • Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки 28 жовтня також запускає навчальний інтерактив на своїй сторінці в інстаграмі. У межах такого інтерактиву щотижня планується публікація інтерактивних завдань на тему дезінформації та коротких пояснень до них. 
  • На сторінках ГО «Інтерньюз-Україна» в соціальних мережах протягом тижня головні герої коміксу «АРТІ VS ФЕЙК. ч.1 Фабрика новин» проекту #ARTIFAKE ділитимуться секретами та корисними ресурсами з інформаційної грамотності. А за участь у цих активностях організатори розіграють комікси.
  • Куншт планують опублікувати переклад дослідження польських вчених про дезінформацію в росії. Наразі є дві частини (тут і тут), цього тижня будуть опубліковані третя й четверта. 
  • Також Куншт планують провести лекцію для дітей віком 7-12 років та їхніх батьків про магічне мислення. 26 жовтня о 18:00. Детальніше тут.



Джерело: Київська обласна військова адміністрація