Дату відкриття у Броварах McDonald`s перенесено

image
11 Вересня 2019, 21:17
Поділитися:

Мешканці міста в соціальних мережах неодноразово обговорювали питання доцільності будівництва чергового торговельного центру в Броварах та майбутнього відкриття закладу ресторанного господарства з використанням зареєстрованого товарного знаку «МакДональдс». Втім, поки що і для прихильників швидкого перекусу і для його противників Мак у Броварах – це перспектива. Оголошена до початку будівництва дата відкриття – серпень 2019 року – посунулась на вересень.

Поки всесвітній бренд швидкого харчування активно набирає обслуговуючий персонал, Державна будівельна інспекція вирішує долю будівлі на розі вулиць Київської та Чорновола.

За даними ДАБІ України у Київській області, після розгляду заяви ПП «Спартак» надано відмову у видачі сертифікату про готовність об’єкта.

Нагадаємо, торговельний центр будує ПП «Спартак», засновник якого – колишній депутат Броварської міської ради та екс-голова земельної комісії Сергій Піддубняк, який тісно пов’язаний Ігорем Трощенком –  колишнім найбільшим забудовником Броварів – та чинним міським головою Ігорем Сапожком.

Будівельна інспекція обґрунтовує своє рішення тим, що забудовник не надав виконавчу документацію для огляду. Ще однією причиною відмови стала «невідповідність об’єкта проектній документації, а саме: не виконані роботи, передбачені проектом – будівництво дахової котельні, літнього майданчику «МакДональдс», «Макдрайву», відкритих автостоянок місткістю 125 місць, підпірної стінки, благоустрою (газони, дерева, кущі), підвищувальних насосів водопостачання, зовнішнього освітлення території, розвантажувальних рамп». Відмова у видачі сертифіката від 02.08.2019 року № ІУ 173192140931.

Крім того, на підставі звернення прокуратури Київської області Державна архітектурно-будівельна інспекція прийняла рішення про проведення позапланової перевірки щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм і стандартів

ПП «Спартак» – замовника будівництва;
ТОВ «АВН КАПІТАЛ» – проектувальника проекту;
ТОВ «Київтрансбуд» – генпідрядника проекту.

Як швидко вдасться забудовнику вирішити свої проблеми з об’єктом будівництва та дозвільним органом – дізнаємось згодом. За результатами перевірок, до 10 вересня ДАБІ має прийняти рішення стосовно долі торговельного центру в «серці міста» і згодом оприлюднити цю інформацію.

Також читайте про те, як забудовник «виторгував» у міста знижки зі сплати пайової участі, про «непростого» замовника будівництва та його минулих і теперішніх покровителів із високих кабінетів, та чому в Броварах ще довго бракуватиме шкіл:

Замість об’єктів соціального призначення містянам пропонують «хліба і видовищ ;
У «серці міста»: про будівництво торговельного центру та чи буде в Броварах McDonald`s;
Забудовник VS Громада. Чому забудовник перемагає?;
Броварський «Макдональдз» відкриють на Порошинці. ФОТО.

Головне фото  – Микола Кожемяко

Джерело: Трибуна Бровари