Данилов заявив, що Росія готується до максимальної ескалації: коли та за яким напрямком

image
1 Лютого 2023, 13:27
Поділитися:

Секретар РНБО попередив, що доля війни вирішиться в найближчі два-три місяці інтенсивних бойових дій.

Олексій Данилов, секретар Ради національної безпеки і оборони України, заявив, що Росія готується до серйозної ескалації конфлікту, яка може відбутися протягом двох-трьох тижнів. Про це Данилов заявив в інтерв’ю телеканалу Sky News, яке вийшло 31 січня.

“Росія налаштована на найбільшу ескалацію. Збирає якомога більше інформації, тренується”, – сказав секретар РНБО.

За його словами, Росія може спробувати здійснити чергову атаку з півночі, півдня та сходу, як це було 24 лютого 2022 року. Не виключено, що вона навіть приурочить його до річниці вторгнення. “Ми усвідомлюємо, що всі варіанти можливі… Можу сказати, що в найближчі два-три тижні ми не виключаємо жодного сценарію”, – сказав Данилов.

Крім того, він підтвердив, що українські військові готуються до всіх можливих варіантів розвитку подій, і що цього разу західні союзники, такі як Великобританія, підтримують їх набагато більше, ніж рік тому. Чиновник заявив: “Ті країни, які підтримують нас у нашій боротьбі, почали надавати нам максимальну допомогу”.

Він стверджує, що близько половини з понад 320 000 мобілізованих солдатів візьмуть участь у новому, масованому російському наступі.

Данилов заявив, що головні битви війни ще попереду. “Хоча ми пережили дуже важкі часи, я впевнений, що найбільші битви ще попереду і відбудуться в цьому році в найближчі два-три місяці. Вирішальні місяці війни будуть саме зараз”, – зазначив Секретар РНБО.

———

Слідкуйте за нами у соцмережах:

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві