Cтудентське «місто» влаштують на Контрактовій площі

image
30 Червня 2020, 17:20
Поділитися:

Фестиваль «Студреспубліка» цього року планується провести 14-15 серпня на Контрактовій площі.

– Наш мульти-фестиваль зазвичай збирає найактивнішу та найталановитішу молодь столиці. Хоча й традиційною датою проведення події є 28 червня до Дня Конституції і Дня молоді, але у зв’язку з карантином ми змінили час проведення – безпека понад усе, повідомили «Вечірньому Києву» організатори фестивалю.

Тема ХХІІ літнього циклу Студреспубліки-2020: «Надзусилля для прогресу та справедливості». Детальніше про програму можна дізнатися за посиланням: https://studrespublika.com/game.php.

За форматом, подія є потужним мультифестивалем, у центрі якого – стратегічна гра у життя окремого студентського міста-«держави». Зі своїми кордонами, валютою, законами, паспортами, міністерствами, виборами тощо, де учасники/ці на цей короткий час перетворюються зі звичайних студентів/ок у «зірок», мерів/ок, найефективніших державних управлінців/ниць. У квазідержаві оголошуються вибори, створюється ЦВК, формуються «політичні партії», проводиться повноцінна виборча кампанія з її кульмінацією – голосуванням. Таким чином відбувається моделювання політико-правових та економічних процесів у суспільстві – як під час виборів, так і в «мирний» час.

Паралельно молоді активіст(к)и, лідер(к)и, безперервно дискутують над питаннями прогресу, модернізації та майбутнього – у такому унікальному форматі, що по завершенні напрацьовуються проєкти, які готові до втілення «під ключ».

Кульмінаційною частиною події є обрання Студентського мера та 10 депутатів/ок Студентського магістрату Києва. Це представницькі, виборні посади, які дають можливість представляти та захищати інтереси студентства столиці протягом року і на фіналі Студреспубліки.

Для переможців/ниць також проводяться різноманітні стажування, зокрема в органах влади, вони залучаються до різних проєктів, напрацьовують управлінський досвід, знайомляться з провідними експертами філософами, урбаністами (такими як Сергій Дацюк, Кость Матвієнко тощо).

Після події робота не припиняється, адже попереду участь у всеукраїнському фіналі, що традиційно проходить 24 серпня, до Дня незалежності України, протягом 4-х днів на самому березі Чорного моря, куди з’їжджається найактивніша молодь із усіх куточків України й разом працює, відпочиває, наповнюється світлом прогресу та модернізації.

Це найбільша програма в Україні, яка зшиває країну, заряджає учасників позитивними ідеями, формує чіткі перспективи розбудови своєї держави.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ