COVID-19: ЄС не відкриє кордон для українців? | Трибуна

image
29 Червня 2020, 18:08
Поділитися:

України нема в оновленому списку країн, для яких ЄС відкриває кордон із 1 липня. Але нашу державу і не внесли до «червоного списку». Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euronews та джерела видання в дипломатичних колах.

Спершу, у четвер, «зелений список» містив 54 країни, у тому числі Україну, нагадують ЗМІ.

Тепер, за інформацією агентства, їх 15: Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, та – за умови взаємного дозволу – Китай.

дозвл ЄСдозвл ЄС

Країни, яким Є дозволив дозволив в’їзд

До «червоного списку» країн, для громадян яких в’їзд залишиться забороненим, увійшли США, Росія та Бразилія.

Видання не уточнює, яким європейським країнам рекомендує «зробити порядок в’їзду» з країн, що не увійшли до жодного зі списків, у тому числі з України.

Варто зазначити, що рішення не є обов’язковим для країн ЄС, тому не можна виключати наявність винятків і для громадян України.

Джерела агентства також ставлять під питання відкриття кордонів з 1 липня, з огляду на відсутність остаточних домовленостей. До того ж, для набуття чинності рішення мають опублікувати.

Фото – Reuters  

Читайте також:

Дитячі табори не відкриють до серпня. ВІДЕОНа Київщині посилили карантинCOVID-19: ще одна смерть на Броварщині. Остання СТАТИСТИКАУ Богданівці – перший випадок COVID-19, ще нові – в Зазим’ї і ГоголевіУкраїна ввійшла в серйозну хвилю захворюваності на COVID-19 – Шмигаль

Post Views: 47

Monobank [CPS, API] UA

Джерело: Трибуна – Бровари