COVID-19 вражає легені навіть за безсимптомного перебігу хвороби

image
10 Липня 2020, 03:20
Поділитися:



Китайські вчені проаналізували дані хворих на COVID-19 пацієнтів і у всіх виявили патологічні зміни в легенях. Їх висновки означають, що навіть зовні здорові люди з хорошим самопочуттям можуть мати несподівані наслідки з причини перенесеної коронавірусної інфекції.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Хайтек +.

Однією з найбільших загадок COVID-19 поки залишається значна варіантивність прогнозу на захворювання. При відносно однакових вихідних даних у одного пацієнта може не бути симптомів зовсім, а інший буде потребувати інтенсивної терапії. При цьому безсимптомна форма COVID-19 не означає, що вірус не вражає внутрішні органи, повідомляється в новому дослідженні вчених з Уханьского університету.

Команда провела ретроспективний аналіз медичних даних 58 безсимптомних пацієнтів, яким зробили ПЛР тест на COVID-19, а також комп’ютерну томографію легень.

Відтак:

  • У 27% пацієнтів через в середньому 3,5 дня розвивалися деякі симптоми – лихоманка, кашель, втома, задишка і діарея. Однак приховані зміни в легенях розвивалися у всіх пацієнтів.
  • Менше половини учасників мали двосторонні зміни в легенях, а у 58% пацієнтів були двосторонні враження.

Ми бачимо, що деякі безсимптомні пацієнти можуть відчувати себе добре, однак при цьому розвиваються приховані зміни в організмі, – зробили висновок вчені.

Комп’ютерна томографія відіграє життєво важливу роль в боротьбі з цією епідемією, вважають вони, особливо в спірних випадках і для пацієнтів без симптомів.





Source link