COVID-19: рівень госпіталізації на Київщині перевищено більш як на 50 % | Трибуна

image
4 Квітня 2021, 11:08
Поділитися:

Принаймні протягом останніх трьох днів показник числа хворих на коронавірус, які перебувають у стаціонарі лікарень Київської області, перевищений більш як на половину. Про це йдеться в статистиці Міністерства охорони здоров’я України.

Згідно з нормативом, на 100 тис. населення число шпиталізованих із COVID-19 має становити не більшим за 60 осіб. Водночас на Київщині 31 березня рівень госпіталізації становив 91,1. А 1 і 2 квітня відповідно – 90,8 і 90,9.

Рівень шпиталізації в Україні по областях

Слід зауважити, відповідно до статистики МОЗ, показник рівня шпиталізації вище норми не лише на Київщині, а і ще в 21-ій області. Не перевищений він тільки на Кіровоградщині, Луганщині та Херсонщині.

Зазначимо, в межах Київської області прийнята практика обмінюватися хворими між лікарнями. Останнє таке рішення чиновники пояснили потребою розмежовувати недужих, які мають коронавірус, і які не заражені ним. Зокрема, як зазначали чиновники та медики, хворих із COVID-19 із Броварщини часто везуть до Переяслава. А без коронавірусу з Лівобережжя Київщини – до броварської лікарні.

Водночас керівник Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк регулярно вказує, що інфекційне відділення медзакдаду для дорослих переповнене хворими на COVID-19.

Цього тижня в Броварській ОТГ повідомили, що хворих одночасно на інсульт і COVID-19 можна буде перевозити з броварської лікарні до медичного закладу в Боярці. Аналогічним чином пацієнтів із коронавірусом і травмами чи хірургічними недугами зможуть відправляти до Переяслава.

Фото – Антон Раков, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Із 5 квітня пасажирів маршруток не пустять до Києва без спецперепустки: як отримати
Із 5-го квітня в Броварах закриваються дитячі садки, учні шкіл – на «дистанційці»
COVID-19: із 5-го квітня в Броварах запроваджують суворіші обмеження. ПЕРЕЛІК

Джерело: Трибуна – Бровари